Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelserMitt liv

Paris Jackson om uppväxten med pappa Michael

31 mar, 2021 
AvElin Jonsson
Fotograftt
Paris och pappa Jackson.
Nu öppnar Paris Jackson upp om sin barndom och om uppväxten med pappa Michael Jackson. Artisten tillika modellen avslöjar att det inte var så mycket glitter och glamour som man kanske kunde tänka sig.
Annons
Så klädde sig 90-talets mest stilsäkra bästisarBrand logo
Så klädde sig 90-talets mest stilsäkra bästisar

Man kan onekligen slå fast att Paris Jacksons uppväxt inte var en typisk sådan. Att växa upp som dotter till den idag avlidna ”kungen av pop” – Michael Jackson – ledde till ett liv rätt in i rampljuset. I en purfärsk intervju med Naomi Campbell avslöjar hon nu att hon är väldigt tacksam över sitt privilegierade liv samtidigt som hon slår fast att hon tidigt fick lära sig att inte malla sig.

– Min pappa var väldigt bra på att se till att vi var kulturella, och han såg till att vi fick bra utbildning. Det var inte bara glitter och glamour, typ hotell och femstjärniga ställen. Men det var också, alltså vi såg ju allt. Vi åkte runt i världen och besökte utvecklingsländer. Och vi fick se varje del av spektrumet, berättar hon i Naomi Campbells Youtube-serie No Filter som sändes härom dagen.

Annons

Paris Jackson: Man måste förtjäna det man får

Paris Jackson har arbetat som både modell (nu senast Stella McCartneys kollektion) och som skådis, och nu har hon precis släppt en ny platta. I intervjun med supermodellen Campbell förklarar hon även att hon inte känner sig berättigad något bara för att hon är ett kändisbarn, och hon tackar sin pappa Michael Jackson för den läxan – som han lärde både henne och syskonen redan i tidig ålder.

– Jag är fullt övertygad om att man måste förtjäna det man får. Jag behöver... gå på auditions, jag jobbar hårt och pluggar mina manus och gör min grej, förklarade hon efter att Naomi Campbell sagt att hon egentligen borde slippa gå på exempelvis modell-castings och liknande eftersom hon är så oerhört känd.

– När vi växte upp fick vi lära oss att vi var tvungna att förtjäna saker innan vi fick något, fortsätter Paris Jackson. Om vi typ ville ha fem leksaker från Toys “R” Us var vi tvungna att läsa fem böcker. Och det är att förtjäna och jobba in något, inte bara tro att man har rätten till en massa prylar eller bara tro att man ska få ditten eller datten. Att jobba för det, att jobba hårt för något, det är något helt annat. Det är en prestation!

Annons

Paris Jacksons hyllar pappa Michael Jackson

Även att pappa Michael Jackson gick bort 2009 är Paris Jackson fortfarande djupt präglad av honom och hon berättar för Naomi att bredden av hans musik har gjort henne till den artisten hon är idag.

– Jag är såklart ett stort fan av hans musik... Jag kan alla textrader till alla låtar, och du vet, jag kommer alltid jamma till musiken. Jag känner att varje liten del av min barndom kommer alltid reflektera den jag är idag. Oavsett om det var typ upplevelser eller den musik jag lyssnade på.

–Pappa älskade klassisk musik och jazz. Och hip hop och R&B, och ja självklart Motown-grejer. Han lyssnade även på det som toppade radio-listorna och han älskade rock, alltså mjukare rock som The Beatles. Så vi växte upp i allt det där och jag känner att allt det har inspirerat mina grejer och om du lyssnar på mitt album, så kommer man höra allt det där, och mer.

Annons

Michael Jackson och pedofilanklagelserna

2019 sändes HBO-dokumentären Leaving Neverland, både på streamingsajten och på SVT, i dokumentären berättar två nu vuxna män att Michael Jackson utsatt dem för åratal av sexuella övergrepp och våldtäkter när de var barn.

Foto: TT/Instagram

Annons