Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Peg Parnevik försvarar pappa Jesper: Han är inte sån

01 mar, 2021 
Hur mycket förställs i tv och vilken gäst var jobbigast att ha på besök?
Peg Parnevik avslöjar dolda detaljer om realityserien Parneviks och menar att hennes pappa blivit konstigt framställd i tv.
– De var ju tusen gånger mer på tv. Han springer inte alltid runt med handduk och glömmer saker, säger Peg Parnevik i Morgonpasset i P3.
Annons
5 saker om Peg Parnevik du kanske inte vissteBrand logo
5 saker om Peg Parnevik du kanske inte visste

Peg Parnevik och hennes familj blev folkkära med sin realityserie Parneviks i TV3, som sändes i fyra säsonger mellan 2015 och 2018.

I Morgonpasset i P3 berättar Peg Parnevik om inspelningarna, och gör flera avslöjanden om den populära tv-serien.

Hon konstaterar att gästerna bodde hos dem i en vecka, och att det märktes på vissa att de inte kunde slappna av trots att de var hos familjen under så lång tid.

– Det var många som kom dit och kände att det var tv direkt och kunde inte slappna av. Det var många som kom redo för kameran. Även när vi inte filmade så kunde de inte koppla bort. De var där typ en vecka. Det var tjugofyra sju, vi sågs på frukost och hade middagar och drack vin. Det kändes som att de var på hela tiden, vissa av dem. Vi försökte så här ”nu kan vi ha pyjamas och chilla och snacka skit” men de kunde inte det, säger Peg Parnevik i radioprogrammet.

Annons

Efter påtryckningar från programledarna ger Parnevik ett namn, men menar att de kommer bra överens i dag.

– Men typ Rebecka Stella, från början så klickade vi inte, säger hon.

Så var familjen Parnevik annorlunda i tv

Men även familjen Parnevik hade svårt att vara helt sig själva framför kamerorna. Peg erkänner att hon visade en maxad version av sig själv i programmet.

– Jag skulle väl vara äldre systern som var lite jobbig och hade åsikter. Man ska försöka ara lite extra kaxig, jag är den som alltid står på mig. Så är man ju inte alltid, säger hon.

Mamma Mia Parnevik är dock exakt så trevlig som hon verkar i programmet – till och med mot människor som inte förtjänar det, menar dottern.

– Hennes livsmotto är kill them with kindness, men det är typ jobbigt.

Föräldrarna har dock framställts lite annorlunda i tv än hur de är egentligen. Peg Parnevik tycker till exempel inte att hennes pappa Jesper är riktigt så förvirrad som man kan tro av Parneviks.

– Min mamma och pappa… de är ju verkligen så, men de var ju tusen gånger mer på tv. Han springer inte alltid runt med handduk och glömmer saker. ”Mia, vart är du?”, ja det stämmer lite, men nu tar vi i lite att du alltid går i handduk.

Annons