I augusti i år blev Penny Parnevik, 22, och fästmannen Douglas Murray, 39, föräldrar för första gången. Tillsammans fick de sonen Atticus, och sedan hans födsel har Penny vid flera tillfällen pratat öppet om att livet som mamma inte alltid är enkelt.

Hon har bland att berättat om att det är svårt att få egentid, och förklarat att amningen tar på krafterna. I början av december la hon till exempel upp en video på Youtube där hon öppnade upp sig om hur mycket ”mom shaming” hon tycker att det är kring amning:

– Shit vad det är mycket ”mom shaming” kring det här, alltså det är helt galet. Jag förstod inte hur galet det var innan, sa hon bland annat.

Innan sonen föddes tänkte Penny Parnevik att hon gärna ville amma ifall det fungerade bra, men att hon heller inte kände någon press inför det.

– Jag klarade amning hur bra som helst, han älskade brösten. Men tyvärr så hatade jag att amma. Jag tror det svåra blir att man pratar mycket om att det inte fungerar för bebisen, men man frågar aldrig mammorna vad de tycker om amningen och det är extremt mycket press att de ska få bröstmjölk.

Då vill Penny ha sitt andra barn

Trots att Penny är noga med att visa upp småbarnslivets mindre härliga sidor är hon också angelägen om att poängtera att Atticus är det bästa som hänt henne, och i ett nytt avsnitt av podden Pillowtalk med Peg & Penny avslöjar hon att det inom snar framtid finns planer på ett syskon.

Hon berättar dock att hon inte vill bli gravid just nu då hon tycker att det är lite för nära inpå parets första barn.

– Efter nästa sommar ska jag bli gravid igen, säger hon i podden.

Om fästmannen Douglas hade fått välja hade paret dock skaffat ett barn till så snart som möjligt. Penny säger att hon förstår sin fästman, men att hon ändå inte riktigt är där ännu.

– Douglas skulle vilja ha en till direkt, och jag sa att jag på ett sätt kan se att det är lättare om man redan är i det, att bara köra.

Foto: TT

Läs mer: 

Penny Parnevik om beslutet med sonen Atticus

Penny Parneviks ärliga video får fansen att jubla

Penny Parneviks oro efter sonen Atticus födsel: ”Är det normalt?”

Mest läst