9 kändisar som säljer eget vin
0:54

Efter reklamen: 9 kändisar som säljer eget vin

(0:54)

Slå på ljud

Per Gessle är en av Sveriges mest framgångsrika artister genom tiderna – hans popband Gyllene Tider har sålt ut arenor runtom i landet i flera decennier, medan popduon Roxette med Marie Fredriksson hade stora internationella succéer och turnerade världen runt. Dessutom har Per Gessle haft framgångar även under eget namn, med monsterhits som Här kommer alla känslorna på en och samma gång.

Per Gessle med Gabriel och Åsa på sin 40-årsdag 1999.

Ulf Ryd

Per Gessle har dock inte levt något klassiskt rockstjärneliv – istället har han varit tillsammans med hustrun Åsa Nordin Gessle i över 30 år. Paret gifte sig 1993, och har alltså varit man och hustru i 28 år nu.

– Det har nog gått bara för att vi är ganska lika men ändå olika. Vi passar bra ihop. Jag kan inte se mitt liv utan henne. Vi har aldrig haft några tunga schismer, även om vi ibland tycker olika. Det är om småsaker. Valet av skor eller något sådant, har Per Gessle sagt om relationen i en intervju med Aftonbladet.

Per Gessle med sonen Gabriel på biopremiär 2007.

Karin Trnblom/TT

Per Gessles son går en annan väg

1997 fick Per och Åsa sonen Gabriel Titus Gessle, som nu har hunnit växa upp. 24 år gammal är Gabriel skriven i Halmstad, och han har valt en helt annan väg i livet än sin pappa. Istället för en musikkarriär studerar han datorvetenskap på Kungliga Tekniska Högskolan, och tävlar också i E-sport.

Per Gessle och Gabriel i Jerusalem 2011, under turné med Roxette.

Richard Conricus

När han fyllde 22 år den femte augusti 2019 firades han av sina föräldrar, och mamma Åsa publicerade en bild på sonen när han håller en tårta och har en födelsedagshatt på sig.

”Grattis min kärlek. 22 år idag. Jag är stolt över att vara din mamma. Du är en stjärna”, skrev hon fint till bilden.

Mest läst