Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Per Morberg säljer gården – se bilderna här

09 sep, 2022 
AvSimon Nilsson Larsson
FotografTT, Jens Agensjö, Markus Forsbäck/Areal, Christian Boo
Per Morberg
Paret Per och Inese Morberg har lagt ut sin gård, känd från tv, till försäljning.
Nu berättar skådespelaren och tv-kocken om känslorna kring att lämna torpet bakom sig.
Annons
5 saker om Per Morberg som du kanske inte vissteBrand logo
5 saker om Per Morberg som du kanske inte visste

Per och Inese Morberg gör sig nu av med sitt Kvarnsjötorp gård i Sörmland. Stället har synts i skådespelaren, programledaren och tv-kockens matlagningsprogram, Vad blir det för mat?, och i ett inlägg på sociala medier berättar han om alla fina minnen därifrån.

”I Morbergs kök har det lagats husmanskost kan jag säga, men det jag kommer sakna mest härifrån är de långa bastubaden med hemgjorda pizzor som gick i skytteltrafik från tegelugnen och bryggan”, skriver Per Morberg på Instagram och Facebook och tillägger:

Annons

”Men nu är det dags att låta en ny ägare ta över denna sörmländska pärla.”

Annons

47 hektar stor tomt

I mäklarannonsen går att läsa att utgångspriset är 23 miljoner kronor, att fastigheten är på 47 hektar och att det ryms ett torp med gäststuga och flera ekonomibyggnader där.

Annons

Kvarnsjötorp har anor så långt tillbaka som 1700-talet, står det i annonsen, och fick sitt nuvarande utseende under 1950-talet efter en utbyggnad.

Per och hans hustru, psykoterapeuten Inese Berg Morberg har varit ett par i över 40 år, och de bor till vardags ihop i Kungsgården på Tullgarns slott.

De har fyra gemenasamma barn: Liza, Alida, Molly och Astrid. De flesta av döttrarna går i sin fars fotspår, och har valt att satsat på en karriär inom tv-och filmbranschen. Per Morberg har även bonusdottern Janina som Inese har sedan en tidigare relation.

Annons

Sålde semesterbostaden i Karabien

Paret köpte tidigare också ett ställe i den karibiska ögruppen Saint Vincent och Grenadinerna, där de tillbringade mycket av sin tid ihop. Men i februari i år lades det ut till försäljning. 22 miljoner kronor lades det ut för.

– Bequia är en lugn plats borta från all stress och igenkännande. Det är 28 grader i vattnet och 32 i skuggan året om. Ön är gästvänlig, människorna vänliga och hjälpsamma. De flesta känner mig vid namn och brukar byta ett par ord med mig. Det är en skön fristad att återvända till med jämna mellanrum, har Per Morberg tidigare berättat till Hemtrevligt.

Alida Morberg om karriären, kärleken och mammarollenBrand logo
Alida Morberg om karriären, kärleken och mammarollen

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons