Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Per Morbergs kamp med kärleken Inese under åren

05 okt, 2021 
AvAino Oxblod
FotografCornelia Nordström / EXP / TT
Per Morberg och hans fru Inese har levt tillsammans i över 40 år, och är lyckligare än någonsin.
Nu avslöjar kändiskocken sanningen om relationen, de tuffa tiderna – och hur de gör för att hålla kärleken vid liv.
– Ju äldre hon blir, desto vackrare blir hon. Det är en livskamrat, har Per Morberg sagt.
Annons
5 saker om Per Morberg som du kanske inte vissteBrand logo
5 saker om Per Morberg som du kanske inte visste

Det har gått över 40 år sedan Per Morberg träffade sin Inese för första gången, på nattklubben Alexandras i Stockholm. Den blivande kändiskocken och skådespelaren lade märke till den sex år äldre kvinnan med tunna vrister och uppsatt hår, och resten är historia.

Idag har paret fem vuxna döttrar, och flera barnbarn, och är lyckligare tillsammans än någonsin. Men under åren har paret emellanåt haft det kämpigt, inte minst ekonomiskt. I början av relationen fick paret kämpa för att få pengarna att räcka.

– När vi var unga och hade lite sämre med pengar. Dålig bil och vi pantade flaskor för att få ihop pengar. Det var bitvis tufft, säger Per Morberg i en ny intervju med Hemtrevligt.

Men sedan dess har paret vänt på livet. Morberg blev på 90-talet en framgångsrik skådespelare med roll i bland annat Rederiet, och har det senaste decenniet främst profilerat sig som kändiskock på TV4. Samtidigt är Inese Morberg utbildad psykoterapeut.

Annons

Har köpt hus i paradiset

Paret har ett boende i den karibiska ögruppen Saint Vincent och Grenadinerna, där de tillbringar hälften av sin tid.

– Bequia är en lugn plats borta från all stress och igenkännande. Det är 28 grader i vattnet och 32 i skuggan året om. Ön är gästvänlig, människorna vänliga och hjälpsamma. De flesta känner mig vid namn och brukar byta ett par ord med mig. Det är en skön fristad att återvända till med jämna mellanrum, säger han till Hemtrevligt.

Per Morberg har också spelat in ett streamat tv-program från huset i Karibien, Caribbean days.

– De flesta känner mig vid namn och brukar byta ett par ord med mig. Det är en skön fristad att återvända till med jämna mellanrum, säger Per Morberg till Hemtrevligt.

Annons