Pernilla Wiberg med barn och man
Kändisbarnen som vuxit upp – nu och då
1:14

Efter reklamen: Kändisbarnen som vuxit upp – nu och då

(1:14)

Slå på ljud

Pernilla Wiberg, 50, är en av Sveriges främsta alpina skidåkare genom alla tider. På 90-talet vann hon två OS-guld och fyra VM-guld, samtidigt som hon tagit 24 segrar i den alpina världscupen.

Sedan 26 år tillbaka bor Pernilla Wiberg på franska rivieran i Monaco tillsammans med maken Bödvar Bjerke – som varit svensk landslagstränare – och deras två barn, Axel, 18, och Sofia, 16.

Pernilla Wiberg med barn Kronprinsessans födelsedag.

Pernilla Wiberg 2008, med dottern Sofia i vagn.

Charles Hammarsten/TT

Pernilla Wiberg vill inte flytta hem till Sverige

I en intervju med Expressen i slutet av 2018 konstaterade Pernilla Wiberg att familjen inte har några planer på att flytta hem till Sverige igen.

– Vi har inga planer på att flytta, vi är privilegierade som kan ha det så här. Dels för barnens skull som går i en bra skola och lär sig språk. Samtidigt får vi det bästa av två världar med ett boende i Monaco och huset i Åkersberga. Det är möjligt att vi lämnar Monaco någon gång i framtiden, men då tror jag att vi snarare flyttar till Frankrike och inte Sverige, sa Pernilla Wiberg nu.

Pernilla Wiberg med sin man Bödvar Bjerke och barn.

Pernilla Wiberg med sin man Bödvar Bjerke och barn på röda mattan vid invigningen av Kolmårdens Bamseland 2015.

Stefan Jerrevång / TT

Att barnen skulle gå i mammas och pappas fotspår och bli skidintresserade har inte funnits på kartan. Dels kanske för att det är svårare att träna på skidåkning i Monaco än i norra Sverige, men också för att Pernilla Wiberg har velat hålla dem borta från skidåkningen. I stället har parets barn tränat fotboll och gymnastik under uppväxten.

– Det är medvetet som vi har styrt bort dem från det. Med tanke på min bakgrund och att Bödvar har varit skidtränare på elitnivå är risken stor att barnen skulle få enorm press på sig om de satsade på skidåkning. Så det känns bra att de inte gör det, för deras egen skull, berättade Pernilla Wiberg i Expressen.

Så ser Pernilla Wibergs barn ut i dag

På Instagram delar Pernilla Wiberg med sig av sitt liv, och hennes tonårsbarn flimrar förbi emellanåt. Spana in familjebilderna här nedan!

Pernilla Wiberg

Ålder: 51 år.

Född: 15 oktober 1970 i Norrköping.

Bor: Condamine, Monaco.

Yrke: Före detta alpinskidåkare, företagare och tv-profil. Delägare i hotellet Pernilla Wiberg Hotell i Idre.

Längd: 161 centimeter.

Familj: Maken Bödvar Bjerke och barnen Axel och Sofia.

Efter tredjeplaceringen 2012 i Mästarnas Mästare på SVT1, hon varit programledare för sidoprogram Mästarkvalet.

Mest läst