Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Peters Forsbergs fästmö Nicole Nordin om fördomarna: ”Kämpat stenhårt”

22 nov, 2018 
AvFredrik Rubin
Peter Forsberg och fästmön Nicole Nordin öppnar sitt hem för Jenny och Niklas Strömstedt, i TV4:s Tillsammans med Strömstedts. Samtalet kretsar om åldersskillnad, tävlingsinstinkter och fördomar.
Annons

Niklas och Jenny Strömstedt åker land och rike runt för att prata relationer och kärlek med kända svenska par. Den här gången har det blivit dags för hockeylegendaren Peter Forsberg och flickvännen Nicole Nordin att öppna dörren till deras hus i Domsjö utanför Örnsköldsvik.

– Jag skulle säga att jag blir skakig i benen av att träffa Nicole, säger Jenny Strömstedt inför mötet och syftar på Nicole Nordins drivna personlighet.

Det var i slutet av Peter Forsbergs hockeykarriär som han träffade Nicole Nordin på en middag.

Fördomar om åldersskillnaden

Nicole, som då var 21 år, fastnade för den 15 år äldre Peters lyhördhet och engagemang. Från Peters sida kom det omedelbara ”klicket” i den gemensamma humorn.

– Jag fastnade mest för att vi hade roligt tillsammans. Förstår ironin i saker och har samma livsfilosofi, säger Peter Forsberg.

Även om Peter och Nicole redan under den första dejten pratade igenom sin framtid tillsammans, med fokus på ålderskillnaden och viljan att inom en snar framtid bilda familj med barn, så var det inget hinder för deras kärlek. Men för personer bortom deras omedelbara omgivning, kraxade olyckskorpar med mer negativ inställning.

Annons

– Det är klart att det finns fördomar om tjejer som dejtar äldre rika män. Man förväntas vara en hemmafru som älskar shopping, gå på spa och leva med lyx och flärd. Det är en allmänt vedertagen missuppfattning, säger Nicole Nordin.

Gick på Handelshögskolan

Fördomarna mot henne, och framför allt hennes driv, fick henne att fokusera hårt på den egna identiteten. Att hamna i skuggan av pojkvännen var inget alternativ, även om det dröjde länge innan hon förstod hur framgångsrik karriär hennes dåvarande nya pojkvän faktiskt haft.

– Jag har hållit en låg profil och kämpat stenhårt med att skapa min egen identitet, både före och efter jag träffade Peter. Jag har varit tydlig med vad jag ville göra med min utbildning och karriär, säger Nicole Nordin, som har en examen från Handelshögskolan i Stockholm.

Niklas och Jenny Strömstedt lyssnar till hur paret träffades första gången.
Niklas och Jenny Strömstedt lyssnar till hur paret träffades första gången. Foto: TV4

Att träffa Peter Forsberg just i slutet av hans hockeykarriär innebar dels att möta hans stora sorg över en karriär som slutligen tog slut på grund av skador. Men också att ingå i en relation med en person som var lika driven som henne själv.

Annons

Driver företag tillsammans

Tillsammans driver paret idag tio företag, samtidigt som de har tre barn födda under en femårsperiod. Något som paret kämpar med att balansera på bästa sätt för att få tid till familjen och vardagsromantiken.

– Det är alltid någon som vägrar äta och någon som inte vill ha på sig grejerna. Man måste se till att man har tid, säger Peter Forsberg.

– Jag tror på rutiner för barnen, så de vet vad som förväntas. Det är när vi gör undantag som det ballar ur. Sover någon på soffan så vill nästa göra detsamma, säger Nicole Nordin.

Nicole Nordin och Peter Foppa Forsberg är med i Tillsammans med Strömstedt torsdagen den 22 november i TV4 och på TV4 Play. 

Annons