petra marklund corona

Under måndagskvällen är det återigen dags för UNICEFs årliga gala Världens viktigaste kväll – och roligaste på TV4. Programledare är Nyhetsmorgon-profilen Jenny Strömstedt, 47 och komikern Daniel Norberg, 30, och tittarna kommer att få följa arbetet som görs för att skydda barn och familjer.

– Galan äger rum mitt i tuffa tider. Men tuffa tider drabbar också barnen. Därför känns det extra viktigt att få leda världens viktigaste kväll även i år, säger Jenny i ett pressmeddelande.

Galan bjuder dock inte endast på allvar utan även underhållande inslag och musik. I april avslöjades det att Jill Johnson, Petra Marklund, Carola, Måns Zelmerlöw och Robin Stjernberg är några av de personer som kommer att förgylla kvällen på TV4.

Stoppas från TV4-galan

I ett inlägg på Instagram avslöjar Petra Marklund att hon har blivit sjuk och därför tvingas ställa in sin medverkan i Världens viktigaste kväll – och roligaste.

”Det kan inte vara lätt att göra en sån här gala när folk får symtom och såklart inte vill riskera nån annans hälsa. Och nu blev det min tur. Känner mig så ledsen för detta”, skriver Petra i inlägget och fortsätter sedan:

”Men galan ligger hos säkra flitiga personer och kommer dundra ut i era tv-rutor kl 20.00 ikväll som utlovat!”

Miriam Bryant ersätter Petra

Ikväll kommer TV4-tittarna istället få se Miriam Bryant stå på scenen, vilket kanalen avslöjar i ett inlägg på sitt Instagram-konto.

”Ikväll skulle Petra Marklund stå på scenen och underhålla oss med sin musik och röst, men på grund av sjukdom har hon fått ställa in. Men vi är glada att Miriam Bryant hoppar in och förgyller vår kväll med kort varsel!”, skriver TV4 intill en bild på Miriam.

Petra Marklunds karriär

Petra Marklund slog igenom redan 2003 under artistnamnet September. Genom åren har hon släppt en rad hits och när hon 2010 medverkade i TV4:s Så mycket bättre fick karriären ännu ett uppsving.

2013 fick Petra det ärofyllda uppdraget att leda Allsång på Skansen, vilket hon gjorde fram till 2015 när Sanna Nielsen istället tog över.

Världens viktigaste kväll – och roligaste direktsänds från Cirkus i Stockholm den 4 maj klockan 20:00 på TV4 och TV4 Play. 

FOTO: Karin Törnblom/TT, WIXTRÖM PETER/Aftonbladet/TT

Utvald läsning

Femina