Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Petra Mede om svåra tiden: ”Då tänkte jag att jag inte ville leva”

19 maj, 2022 
AvSaga Pettersson
Fotograftt
Petra Mede om svåra tiden: ”Då tänkte jag att jag inte ville leva”
Petra Mede är idag minst sagt framgångsrik – och också gravid med sitt andra barn. Men det fanns en tid i hennes liv då tillvaron inte var lika lycklig som nu.
Annons
5 saker du vill veta om Petra MedeBrand logo
5 saker du vill veta om Petra Mede

Hon är aktuell med den nya boken Svindlande höjder i Blackeberg, som programledare varje lördag i det direktsända Let’s dance och i det nya tv-programmet Hjulet. Och höggravid med sitt andra barn. Varje lördag kan tittarna se hur Petra Medes, 52, mage växer sig större och större, och det lilla livet är beräknad att komma till världen på midsommarafton.

Petra Mede är sedan innan mamma till dotter Adeline som idag är nio år. Dottern har hon ihop med exet Mattias Günther. Sitt andra barn skaffar hon nu på egen hand.

Petra Mede om sin ryggskada

Uppdraget att leda Let's dance har hon axlat sedan två år tillbaka, då hon och kollegan David Lindgren tog över tv-programmet efter Tilde de Paula Eby och David Hellenius.

Annons

Men dans är inget nytt i Petra Medes liv. Som liten dansade hon balett på en professionell nivå. Tre timmar om dagen tillbringade hon i danssalen. Men dansdrömmen fick ett hastigt slut då Petra Mede skadade ryggen. I en ny intervju med Hemtrevligt berättar Petra att tiden efter skadan var tung och mörk.

David Lindgren och Petra Mede.
David Lindgren och Petra Mede.

Sedan hon var 20 har hon lidit av segmentell rörelsesmärta. I flera perioder, under tio års tid, var hon sjukskriven, och tillvaron beskriver hon som mörk. Hennes läkare föreslog att hon skulle sjukpensioneras – något Petra själv inte övervägde en sekund. Hennes envishet fick henne att kämpa på trots smärtan.

– När det var som värst och smärtan bara gav mig panik tänkte jag att jag inte ville leva, säger Petra till Hemtrevligt.

Annons

”Bara för att man ser en lyckad person i tv-rutan behöver inte allt vara så lyckat för det”

Även om Petra Mede idag är trött på att prata om sin ryggskada i media så ser hon det samtidigt som sin plikt.

– Som offentlig person tänker jag att jag vill förmedla att bara för att man ser en lyckad person i tv-rutan behöver inte allt vara så lyckat för det. Jag har stor erfarenhet av hur tufft det kan vara att hamna mellan stolarna hos Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen och hur man kan bli behandlad på grund av att man bär på smärta, säger Petra vidare till Hemtrevligt.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons