philippa parnevik

Det var i januari som den yngsta medlemmen i Parnevik-familjen, Philippa Parnevik, 21, berättade att hon drabbats av hudcancer. I ett öppenhjärtligt inlägg på Instagram skrev hon om kampen mot sjukdomen.

”Melanom är en av de vanligaste hudcancer-typerna som orsakar dödsfall hos unga kvinnor. Var inte dum så att du går mitt öde till mötes”, skrev Philippa Parnevik till en bild där hon visade upp ett stort ärr på benet.

Anledningen till att hon valde att dela med sig av det tuffa beskedet var för att kunna hjälpa andra.

Pennys oro för systern Philippa

Men trots att den första operationen gick bra, kom sjukdomen tillbaka och då storasyster Penny Parnevik, 23, var aktuell för årets Let’s dance berättade hon i Efter Fem om att systern fått genomgå fler operationer.

– Cancer känns som något som händer andra, och man märker inte förrän det påverkar någon i familjen hur jobbigt det är. Bara för två veckor sedan fick hon reda på att hon har en till fläck, dom fick bort allt igen så allt är okej men det var tungt, sa Penny Parnevik då och fortsatte:

– Jag har fortfarande lite svårt att prata om det, det var jättetufft. Cancer känns som nånting som händer andra och man märker inte förrän det påverkar nån i familjen hur jobbigt det är.

Visar upp ärren

I en ny liten bildserie på Instagram story visar Philippa nu upp två nya ärr – ett på ryggen och ett under bröstet.

”Sommarsolen är här. Ha på dig ditt jäkla solskydd! Din bränna är inte värd det. Var säker under solen”, skriver Philippa till bilden där hon visar upp ärret på ryggen.

På nästa bild kan man se Philippa ta bild i en spegel. Under bröstet har hon ett stort plåster för att täcka såret där fläcken en gång satt. För att understryka hur viktigt det är med solskyddsfaktor tipsar hon där om vilken typ hon tycker bäst om.

Foto: TT, Instagram

LÄS MER:

Penny och Mia Parnevik om relationen: ”Ibland kunde jag få dåligt samvete”

Penny Parnevik och Douglas Murrays bröllop ställs in

Peg Parnevik om psykisk ohälsa under karantän

Mer läsning

Femina