Plura Jonsson, 69 har varit gift med sin Maria i åtta år nu, och under Så mycket bättre-säsongen har han bland annat valt att tolka en låt om en Maria, just för att hylla sin fru.

Men paret fick inte en helt enkel start i relationen – när de träffades på en väns bröllop och föll för varandra så bodde Maria nämligen i New York, där hon jobbade i lyxmärket Pradas butik på femte avenyn.

Plura har berättat hur han besökte New York elva gånger på ett år för att få vara med sin nyfunna kärlek – men Maria ville inte att han skulle handla i hennes butik.

– Jag fick inte handla, för hon tyckte det var för dyrt, säger Plura Jonsson i Så mycket bättre.

Maria flyttade hem till Sverige och gifte sig med Plura

I stället var det kunde som kom från världens alla hörn som handlade hos Maria i Prada-butiken.

– Hon hade sådana kunder som flög in från hela världen. Så gick de och shoppade, och sen bjöd de kunden på lunch, och sen tillbaka till Prada och shoppa mer. Och nästa dag samma sak. Och sen flög de iväg till Istanbul eller Tokyo eller var de kom ifrån. Damaskus kanske, säger Plura Jonsson i programmet.

– Eller Norrköping, skämtar Markus Krunegård, som precis som Plura kommer från just Norrköping.

– Norrköpingsborna var inte där du, de tyckte det var för dyrt, säger Plura Jonsson med Norrköpings-dialekt.

Efter ett tag valde Maria att lämna New York och flytta hem till Sverige och sin Plura. Hon har sagt att hon saknade svensk husmanskost – något maken ju är en hejare på att svänga ihop.

Plura och Maria har inga barn tillsammans, men Plura har fyra barn från tre tidigare relationer – Axel, Lisa, Sebastian och Nils.

Pluras fru Maria Sjöstedt Jonsson.

Läs mer:

Från Britney till Loreen – här är hitsen som Ana Diaz skrivit åt andra

Tommy Körberg om sjukdomen – låg i respirator på sjukhus

Så mycket bättre-stjärnornas kamp – framgångens mörka baksida