Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia släpper en bok

13 feb, 2019 
AvFemina
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia debuterar som författare. "Handbok för nätföräldrar" heter den och kommer att släppas nu i veckan.
Annons

Prins Carl Philip och prinsessan Madeleine verkar gå i prinsessan Madeleines fotspår. Prinsparet går nu ut med nyheten att även de kommer att släppa en bok.

Carl Philip och Sofia har under ett år arbetat fram sitt nya verk Handbok för nätföräldrar.

– Den här boken har vi tagit fram med hjälp av barn och ungdomar, som är de riktiga nätexperterna. Det är deras tips och råd som vi nu vill förmedla till föräldrar och andra vuxna för att underlätta samtalet mellan varandra, både i roliga och svåra situationer, förklarar prinsessan Sofia.

Paret avslöjade nyheten på Instagram där de skriver:

”Vi är stolta att kunna presentera ”Handbok för nätföräldrar”!

På den nya bilden ser vi stolta Carl Philip och Sofia hålla i den gröna handboken.

– Illustrationerna inklusive den på omslaget ska ge en inblick i barnens vardag. Prinsparet har varit involverade i allra hösta grad, berättar Sofia Ewerlöf, verksamhetschef på Prins Carl Philips och Prinsessan Sofias Stiftelse.

Annons

”En stor utmaning”

Boken har gjorts i samarbete med Bris och syftet med den är att underlätta samtalet om livet på nätet mellan barn och vuxna. Handboken kommer skickas ut till alla barn som fyller tio år i år.

– Att bidra till ett tryggare och schystare internet är en stor utmaning. Det är så mycket hos barn och unga som påverkas av vardagen på nätet. Prins Carl Philip och jag känner ett stort engagemang i den här frågan och vi hoppas att boken kan stötta många nätföräldrar i samtalen med sina barn om deras nätvardag.

Boken finns nedladdningsbar på både svenska och engelska.

Läs mer:

Foto: TT

Annons