Endast 45 minuter efter förlossningen meddelade hovet att ett nytt kungligt barn sett världen klockan 11.24 på torsdagen. Kommunikén som var skriven av riksmarskalken meddelade att mor och barn mådde bra, men  avslöjandet om detaljer om barnets längd, vikt och kön sparade hovet till Carl Philips presskonferens. Och han var snabb att meddela världen:

– Vi har fått en liten pojke!

Efter en snabb förlossning kom sonen som vägde exakt 3400 gram och var enligt den nyblivna tvåbarnspappan lika lång som sin storebror Alexander, det vill säga 49 ”stolta centimeter”.

– Mamma och barn mår jättebra.

– Han är supergullig!

På en fråga hur bebisen ser ut säger Carl Philip att sonen har liknande drag som Alexander. Och på en fråga om hur det kändes att bli pappa igen svarade prinsen:

– Det är en omvälvande känsla, det är en och tusen känslor som dyker upp. Det är fantastiskt och vi har haft ett jättebra team som tagit hand om oss.

Nyblivna storebrodern Alexander har ännu inte träffat sin lillebror, men Carl Philip sa:

– Jag tror att Alexander är glad över att ha fått en lillebror.

Vilket namn och vilken titel som barnet får är fortfarande hemligt. Det avslöjas först på konseljen som kungen vanligtvis håller för regeringen på Slottet ett par dagar efter födseln.

Läs mer

Så ska prinsparets nya bebis heta – enligt svenska folket

Madeleine och Chris väntar sitt tredje barn

Sofias snygga gravidstil – se bilderna här!

Svenska kändisbarnens ovanliga namn – 80 namntips att inspireras av!

Mer läsning

Femina