Nyheten om parets förlovning släpptes via prins Charles hov, Clarence house. Enligt ett pressmeddelade som sänts ut av hovet kommer bröllopet kommer att hållas till våren 2018.

Harry och Meghan ska ha förlovat sig i London tidigare i november och drottningen och övriga familjemedlemmar har informerats om nyheten.

Läs även Här är förlovningsringen alla blivande brudar älskar

Att prins Harry och Suits-skådespelerskan Meghan Markle dejtade blev känt 2016. När förhållandet blev känt blev Meghan Markel utsatt för paparazzi och mycket negativa skriverier, vilket ledde till ett öppet brev där Harry bad pressen att lämna Meghan i fred.

– Det här är vårt liv, inte någon typ av lek, sa Harry.

Läs mer om parets kärlekshistoria här.

Harrys bror och svägerska, William och Catherine säger i en kommentar: ”Vi är väldigt glada för Harry och Meghans skull. Det har varit fantastiskt att få lära känna Meghan och att se hur lyckliga hon och Harry är tillsammans”. Drottningen och prins Philip säger att de är ”glada för parets skull och önskar dem all lycka”.

Meghans föräldrar skriver i ett uttalande att de är ”otroligt glada för Meghan och Harrys skull” och de skriver att deras dotter är en snäll och kärleksfull person och de är glada över att att se henne tillsammans med Harry som delar dessa egenskaper.

Förlovningsringen ska enligt initierade källor till amerikanska magasinet US Weekly ha designats av Harry själv – med diamanter som suttit på en brosch som tillhört hans mor, Lady Diana.

Läs hela pressmeddelandet här:

 

 

FOTO IBL 

Läs även Uppgifter: Alicia Vikander och Michael Fassbender har gift sig