Prins Harry och Meghan Markle är glada

Den 8 januari i år kom beskedet som chockade världen, men framför allt folket i Storbritannien – prins Harry och hans fru Meghan Markle lämnar kungahuset.

”Vi kommer att backa undan från vår nuvarande centrala position som ‘seniora’ medlemmar av kungafamiljen, vilket ger oss möjligheten att arbeta och bli ekonomiskt oberoende.” skrev prinsparet på sin Instagram.

Beskedet kom strax efter att de återvänt efter en sex veckor lång semester i Kanada och USA, där de bland annat tillbringade tid ihop med Meghan Markles mamma. Det verkar ha gett dem mersmak, för det var just i Kanada de nu önskade bygga upp sitt nya liv utan kungliga titlar.

Meghan Markle håller sonen Archie och Harry står bakom och håller en hand på Meghans rygg

Harry och Meghan Markle tog med sig sonen Archie till Kanada och USA. I sex veckor vilade de från kungliga uppdrag och njöt av att umgås med varandra.

Harry och Meghan Markle lämnar kungahuset

Beslutet möttes av hård kritik och många kände sig svikna av Harry och Meghan. I ett tal några dagar senare försvarade sig prins Harry och försökte få det brittiska folket att förstå beslutet.

– Jag vet att jag inte alltid har haft rätt, men i det här fallet fanns det verkligen inget annat alternativ. Det jag vill klargöra är att vi inte lämnar, och vi lämnar verkligen inte er, sa han.

Därefter började parets flytt till andra sidan jordklotet. Meghan flög över för cirka två veckor sedan och nu har hon även fått sällskap av sin Harry. De kommer att ha kvar sitt hus i Storbritannien och förhoppningen är att de ska kunna bo där de gånger de befinner sig i landet. Men deras bas och utgångspunkt är från och med nu i Kanada.

Det nya huset på Vancouver Island

Deras nya boende är beläget på Vancouver Island, en ö utanför sydvästra Kanada, skriver Svensk dam. Den gigantiska villan i sten har en ordentlig säkerhetsmur omkring sig och det finns även ett stort grönområde där Meghan och Harry kan ta barnvagnspromenader med sonen Archie, snart nio månader.

Ett stort grått hus i sten som ligger dolt bland träd och med vatten framför

Harry och Meghans nya hus på Vancouver Island, Kanada.

Vancouver Island är omringat av vatten och fyllt av nationalparker, ett rikt djurliv, berg och fin natur. Harry och Meghan har båda ett stort friluftsintresse och har här möjligheter till mängder av härliga utflykter. Nyligen syntes Meghan ute på en hajk tillsammans med sonen och familjens två hundar. Hon verkar alltså redan ha utforskat sina nya omgivningar.

Det här kommer Harry och Meghan att jobba med i Kanada

Harry har flera gånger påpekat att de kommer att fortsätta sitt arbete med välgörenhet. Många tror att de kommer att hitta fler organisationer i USA och Kanada istället för i Storbritannien. Harry och Meghan har dock själva sagt att de kommer att resa fram och tillbaka mellan de två länderna och att de alltid kommer att hålla sina brittiska välgörenhetsorganisationer nära hjärtat.

Något som också kommer att uppta en stor del av åtminstone Harrys tid är projektet med tv-stjärnan Oprah Winfrey. Förra året avslöjade Harry att de två kommer att släppa en dokumentärserie i sex delar om psykisk ohälsa, ett ämne som de båda brinner starkt för.

– Om tittarna kan  relatera till smärtan och kanske upplevelsen, så kan det kanske rädda liv, sa Harry till The Telegraph.

Nya umgängeskretsen i Kanada – Meghan Markles vänner

När de nu flyttar till andra sidan jordklotet innebär det en hel del förändringar, inte bara jobbmässigt. Till Meghans glädje får hon nu mycket närmre till sin bästa vän Jessica Mulroney som även hon bor i Kanada. Pilatestränaren Heather Dorak har känt Meghan Markle i 15 år och är bosatt i Los Angeles. Redan första veckan i det nya huset på Vancouver Island kom Heather på besök för att krama om sin vän och för att hälsa henne välkommen.

En annan nära vän till Meghan är hennes tidigare manager Nick Collins. Enligt Hello magazine är det han som kommer att ta hand om alla tv-förfrågningar åt paret och han ska även se till att arbetet med de nya välgörenhetsorganisationerna fungerar.

Andra personer som står Meghan och Harry nära som nu finns på kortare avstånd är tennisstjärnan Serena Williams, Oprah Winfrey och tv-personligheten Gayle King som alla bor i USA. De två senare har arbetat ihop i decennier och många tror att om Harry och Meghan väljer att göra en intervju där de pratar om allt så är det med just Oprah och Gayle.

– Alla vill ha den intervjun såklart, men jag har inte frågat dem, har Gayle sagt till Hello magazine.

Hur kommer Harry och Meghan Markle att tjäna pengar?

I och med att de inte längre är kungliga så får de heller inget apanage. En fråga många ställer sig är hur de ska försörja sig, men enligt BBC så kommer det inte att gå någon nöd på paret. De har ansökt om att varumärkesskydda sitt gemensamma namn ”Sussex royal”, namnet på deras stiftelse och även deras Instagramnamn. Det innebär att paret kan sätta sitt namn på exempelvis böcker, kläder, smink och andra produkter och på det viset tjäna miljoner.

Många tror också att Meghan kommer att ta upp sitt skådespeleri igen. Hon har redan varit rösten i en Disneyfilm, då gick pengarna dock till välgörenhet. Andra möjligheter för Harry och Meghan att tjäna pengar på är att föreläsa, skriva böcker och göra samarbeten med olika företag.

Foto: TT

Läs mer: 

Meghan Markles nya projekt – samarbetar med Disney

Så mycket pengar har Meghan Markle och prins Harry

Meghan Markle: ”Vännerna varnade mig för att gifta mig med Harry”

Utvald läsning

Femina