Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Prins Harry och Meghan Markle ratar drottningens julfirande

14 nov, 2019 
AvMalin Karlberg
harry meghan archie firar jul 2019
Meghan och Harry väljer än en gång att gå sin egen väg. Efter två år av traditionellt kungligt julfirande vill de nu fira utan resten av kungliga familjen.
Annons

Den brittiska kungafamiljen firar traditionsenligt jul på drottningens gods i Sandringham, beläget i grevskapet Northam på den brittiska landsbygden. Där brukar släkten samlas vid julgranen, byta julklappar och gå på julottan i St Mary Magdalene kyrka till ett stort pressuppbåd.

Men i år kommer tre medlemmar av familjen att saknas: prins Harry, Meghan Markle och baby Archie. Harry och Meghan har de senaste två åren deltagit i julfestligheterna i Sandringham, men väljer i år att fira på annat håll. Trion ska nämligen ha ett eget julfirande tillsammans med Meghans mamma, Doria Ragland, och där fira Archies första jul.

Pausar de kungliga uppdragen

”Hertigen och hertiginnan ser fram emot långledigt med familjen i slutet av månaden. Efter två jular på Sandringham kommer de kungliga högheterna tillbringa julhelgen i år, som en ny familj, tillsammans med hertiginnans mor Doria Ragland”, säger en presstalesperson för hertigparet.

doria ragland meghan markle julfirande 2019
Meghan Markle vill fira jul tillsammans med sin mamma i år.

Talespersoner understryker också att drottningen stödjer beslutet och att även prins William och hertiginnan Kate Middleton har firat på annat håll tidigare – då tillsammans med familjen Middleton i Bucklebury.

Annons

Det är i dagsläget oklart om paret kommer att fira jul i Storbritannien – eller om de besöker Meghans mamma i Los Angeles.

Reser till Los Angeles

Beslutet att fira jul privat utanför strålkastarljuset är inte speciellt förvånande, givet den senaste tidens händelser i Harry och Meghans liv. Paret har talat öppet om hur psykiskt påfrestande de tyckt att alla skriverier i pressen har varit den senaste tiden och för ett par veckor sedan bestämde de sig för att ta en sex veckor lång paus från kungliga uppdrag.

I oktober stämde de brittisk press för att ha publicerat ett privat brev som Meghan skickat till sin pappa Thomas Markle. Meghan berättade i samma veva att hennes vänner varnat henne för att gifta sig med prins Harry.

Enligt Daily Mail planerar den lilla familjen att resa till Los Angeles för att fira Thanksgiving i slutet av november – och nu verkar det alltså som att de överväger att stanna kvar där även över jul.

Foto TT

Läs mer:

Annons