harry meghan instagram

Med bara ett par veckor kvar innan de blir föräldrar för första gången har Meghan Markle och prins Harry startat ett gemensamt projekt – instagramkontot @sussexroyal, som i skrivande stund redan är uppe i 2 miljoner följare. Det tog paret knappt 6 timmar att nå en miljon följare, vilket är rekordsnabbt, enligt Guinness World Records. De skåpade därmed ut den tidigare rekordhållaren påve Franciskus, när hans helige höghet skaffade Instagram 2016 tog det 12 timmar för honom att nå 1 miljon följare.

Precis som prinsessan Madeleine, som driver instagramkontot @princess_madeleine_of_sweden, och prinsessan Sofia och prins Carl Philip, som har det gemensamma kontot @prinsparet, vill Harry och Meghan visa sig som ett modernt kungligt par med offentlig närvaro i sociala medier.

Meghan Markle hade under sin tid som skådespelerska ett populärt instagramkonto, som hon tvingades stänga ner i samband med att hon blev kunglig vid bröllopet till prins Harry. Men nu är hon alltså tillbaka på instagram.

”Välkommen till vårt officiella instagram”, skriver paret i sitt första inlägg. ”Vi ser fram emot att dela med oss av arbetet vi brinner för, välgörenheten vi stödjer, viktiga tillkännagivanden och möjligheten att belysa nyckelfrågor.”

Paret postar också ett bildspel med foton från sina uppdragsresor, bilder på när de möter brittiska folket och en av parets favoritfoton från sitt bröllop.

Harry och Meghan väntar nu sitt första barn, som är beräknat att födas i slutet av april. Huruvida barnets födelse offentliggörs på instagram återstår att se.

prins harry hertiginnan meghan markle bröllop

Läs mer:

Därför använder Meghan Markle inte mönstrade kläder

Meghan Markles favoriter i London – 11 platser att besöka

Därför har Meghan alltid för stora skor