Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Prins Oscar fyller 6 år – så såg kungligheterna ut i samma ålder

02 mar, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Kronprinsessan Victorias och prins Daniels yngsta barn prins Oscar fyller 6 år.
Så här såg hans mamma, morfar och andra släktingar ut när de var i samma ålder!
Annons
5 detaljer om våra kungligheter som du kanske inte hade koll påBrand logo
5 detaljer om våra kungligheter som du kanske inte hade koll på

Den andra mars är det ingen vanlig dag – det är prins Oscars 6-årsdag! Som trea i den svenska successionsordningen, efter mamma kronprinsessan Victoria och storasyster Estelle, är den lille prinsen en viktig del i den svenska kungafamiljen.

Eftersom stora delar av prinsens familj har vuxit upp i rampljuset har vi grävt i bildarkiven, och hittat hur hans familjemedlemmar och släktingar såg ut när de var sex år gamla!

Kronprinsessan Victoria

När Oscars mamma, kronprinsessan Victoria, var i samma ålder bar hon höga tofsar och en rosa klänning. Prinsessan är väldigt lik sig – och dessutom lik sin son.

Annons

Kung Carl XVI Gustaf

Lill-prinsen Carl Gustaf fotograferades sex år gammal tillsammans med sin mamma, prinsessan Sibylla. Visst ser man likheter mellan honom och Carl Philip?

Prins Carl Philip

Här var den sexårige prins Carl Philip på vinteräventyr klädd i en stor vintermössa, och gosandes med en gullig hund. Inte undra på att han ser så nöjd ut!

Annons

Prinsessan Madeleine

När Oscars moster, prinsessan Madeleine, var sex år gammal var det rosa som gällde – rosa tröja matchas med rosa rosett i det gyllene håret. Men den lilla prinsessan ser inte helt nöjd ut över att bli fotograferad.

Prinsessan Estelle

Det är bara några år sedan storasyrran Estelle också var sex år gammal. Nu är hon nyss fyllda 10 år och kan vara en fin förebild för sin lillebror!

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons