Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har haft en späckad tid efter att lillprinsen Gabriel fick se världens ljus för drygt två månader sen. Tillvaron som tvåbarnsföräldrar är nu en verklighet för prinsparet. I en ny intervju i tidningen Kupé öppnar nu de både upp om hur familjelivet som kungligheter fungerar.

– Vi oroar oss nog för liknande saker som andra föräldrar gör, som mobbning och utanförskap. Det är sådant som vi i dag arbetar med i vår stiftelse. Vi vill att våra barn ska finna en plats i livet där de känner sig trygga och vi som föräldrar kommer att göra vårt bästa för att skapa en sådan plats, säger Sofia.

Sofia får frågan om vad hon ser mest fram emot med föräldraskapet och alla småbarnsföräldrar lär känna igen sig i hennes skämtsamma svar:

– Blöjbyten och sömnlösa nätter!

Carl Philip inflikar:

– Gabriel är så liten än, Alexander också, men det är så spännande att se deras utveckling. Det är häftigt att få vara med på den resan, säger Carl Philip.

På frågan hur en vanlig vardagskväll ser ut för prinsparet svarar först Carl Philip att det är ”kaos”. Han fortsätter och säger att de tvingas äta middag sent och att det fungerar lite annorlunda med två barn än ett. Sofia fyller i:

– Jag tror våra vardagskvällar ser ut som för andra småbarnsföräldrar. Vi försöker skapa så mycket familjetid som möjligt på kvällarna, med badning och nattning och att få rutiner på plats. Men fråga mig igen om ett par månader, haha. Nu sover och äter Gabriel mest, men vi har ändå fått ett par glimtar av att det är tuffare med två än med ett barn. Men det är även dubbelt mycket kärlek, säger hon.

Läs även:

Detta bär prinsessan Sofia på nya familjebilden

Victoria bar svenskt igen – här kan du köpa den fina höstklänningen!

Silvia och Madeleine gjorde succé på galakväll i New York – härifrån kommer klänningarna!

Artikeln publicerades först på Hänt.se.