Rolf Lassgård

Rolf Lassgård, 65, har en gedigen skådespelarkarriär bakom sig och är en av landets allra mest omtyckta manliga skådespelare. Han slog igenom som 37-åring med Min store tjocke far, en film ha också fick en Guldbagge för, men är kanske mest förknippad med rollen som polisen Erik Bäckström i Jägarna, som nyligen fick en uppföljare i serieform.

Med titelrollen i En man som heter Ove fick Rolf Lassgård också uppmärksamhet utomlands, när filmen blev Oscarsnominerad. Nu ska Tom Hanks axla rollen efter Rolf i den amerikanska versionen.

Men den viktigaste rollen är så klart den som pappa. Rolf Lassgård har tre barn med hustrun Birgitta Lassgård, 66, som han gifte sig med redan 1982 – tio år före sitt genombrott.

Genom åren har hans barn Ida, Hanne och Anton synts med pappa på röda mattor och biopremiärer, men i dag är hela gänget vuxna med egna karriärer och familjer.

Rolf och Birgitta Lassgård med sonen Anton 2008.

Det gör Rolf Lassgårds barn i dag

Den äldsta dottern Ida är 38 år, bor i Göteborg och arbetar som mäklare. Hon och pojkvännen fick under 2020 sitt första barn tillsammans, en liten son, som hon nu är mammaledig med.

Lillasyster Hanne Lassgård är fem år yngre än Ida, och den som har gått i pappas fotspår mest. Fast i stället för att skådespela har Hanne valt en karriär bakom kameran. Hon har bland annat varit producent för populära Saltön, baserade på Viveca Lärns bokserie med samma namn. Hon har också jobbat på tv-serien Irene Huss och filmer som Känn ingen sorg och Monica Z.

2013 gick hela familjen förutom äldsta dottern Ida på premiären av Rain man.

Minstingen i familjen, Anton Lassgård, är 27 år, och bor kvar i Gävle där han vuxit upp. Rolf Lassgård, som är född i Östersund, flyttade nämligen till Gävle där han byggde upp Folkteatern Gävleborg i början av 80-talet.

Även Anton har provat på pappas jobb lite – i den norska komediserien Dag från 2015. Där fick han faktiskt spela pappa till sin egen pappa! Anton spelade nämligen rollen som Ernsts pappa som ung, medan Rolf Lassgård spelade Ernst.

Hanne och Anton Lassgård med föräldrarna Rolf och Birgitta på biopremiär 2015.

Läs mer:

Björn Skifs söner har vuxit upp

Bilderna på Angelina Jolie och Shiloh visar barnets förändring

Kristin Kaspersens oväntade bilder med uppvuxna sönerna