Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livMidsommar

Rolf Lassgårds nya liv efter skilsmässan

26 okt, 2022 
AvFelicia Hovryd
Fotograftt
Rolf Lassgård
Rolf Lassgård har varit singel i ett år efter att ha varit gift med ex-frun Birgitta i 40 år. Nu berättar han om förändringarna som blivit efter skilsmässan
Annons
5 svenska serier vi ser fram emot 2022Brand logo
5 svenska serier vi ser fram emot 2022

Skådespelaren Rolf Lassgård har en lång och framgångsrik karriär bakom sig och bland annat prisats för sina roller i filmer som Min store tjocke far och En man som heter Ove.

1982 gifte sig Rolf med frun Birgitta Lassgård efter att de träffats Skånska Teatern i slutet på 1970-talet och tillsammans fick de barnen Anton, Hanne och Ida. Men förra året meddelade Rolf och Birgitta att de går skilda vägar efter över 40 år som gifta.

Nu berättar Rolf om hur livet efter skilsmässan är och förändringen som kommit med den.

”Det är inget konstigt ”

Efter 40 år tillsammans är de fortfarande vänner trots att de numera är skilda och beslutet att skilja sig berättar Rolf i en intervju med Amelia var ett gemensamt beslut, men det var inte enkelt.

– Ja, det är inget konstigt med skilsmässan. Vi tog ett gemensamt beslut om detta och är fortfarande goda vänner och ses ibland. Sedan är det naturligtvis inte bara en axelryckning. Det är 40 år, säger Rolf och fortsätter:

Annons

– Det är ett gemensamt beslut att se vad andra akten kan innebära. Antingen kan man fortsätta andra akten på samma sätt som det alltid varit, för vi är ju vänner. Eller så kan man förändra det och se vad som kan hända. Jag tror vi tänkte så: Att livet också kan ha mer.

Nya livet som singel

Rolf bor numera i sitt sommarhus i en liten by i östra Skåne, huset på 160 kvadratmeter är från 1850-talet och har nu renoverats och fixats till. Och även om Rolf bor ensam i huset har han dottern och barnbarnen nära.

– Jag bor ensam där och det är en stor förändring. Det här beslutet tog jag efter min skilsmässa. Då finns det två vägar att gå och den väg som åtminstone män oftast brukar ta är att ge sig ut och ”jaga” igen. Men jag tänkte nog tvärtom där, att låta livet komma till mig. Då var det här ett bra sätt att fundera litegrann på hur andra akten ska se ut, berättar han i intervjun.

– Min dotter bor tre mil ifrån mig med två barnbarn. Hela den tryggheten finns där och jag känner grannar runtomkring mig. De värnar om mig och håller mig om ryggen.

I och med skilsmässan berättar Rolf att det är många småsaker som har förändrats och är annorlunda från tidigare.

– Små praktiska saker som förut bara funkade. Ingen är hemma när du varit hemifrån. Förut fanns det åtminstone käk i kylskåpet när du kom hem. Om inte någon lagade mat åt dig, så kunde du laga det själv. Nu är det: ”Vad fan har jag?” Ofta när jag tagit taxi till mitt hus, är det bara att slänga in väskan, hoppa in i bilen och köra tillbaka tre mil till affären.

Fem forna kändispar som är bästa vänner med sina exBrand logo
Fem forna kändispar som är bästa vänner med sina ex

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons