Så ändras Musikhjälpen 2020 – byter plats i sista stund
Fem vanliga frågor och svar om covid-19
Slå på ljud

Den ökade smittspridningen av Covid-19 gör nu att Musikhjälpen behöver ställa om. Den välkända glasburen skulle till en början stå placerad på Gamla torget i Norrköping, men nu söker produktionen efter större produktionslokaler som ger bättre förutsättningar och möjlighet att genomföra Musikhjälpen på ett tryggt sätt, meddelar Sveriges Radio nu.

Förra veckan kom nya restriktioner från Folkhälsomyndigheten vilket tvingat produktionen att tänka om.

– De lokala råd som myndigheterna gick ut med förra veckan, som bland annat gäller Östergötland, innebär tyvärr nya förutsättningar för Musikhjälpens genomförande. För att garantera säkerheten för såväl medverkande som personal ser vi att det mest ansvarsfulla är att flytta Musikhjälpen från en offentlig miljö. Vi hoppas kunna komma tillbaka till Norrköping i framtiden, säger SVT:s projektledare Karl-Johan Paulsson.

Norrköpings kommun om plötsliga beslutet

Maria Olofsson som är projektledare Norrköpings kommun tycker att det är trist att det nu blir som det blir.

– Det är oerhört tråkigt men det är som det är. Under året som gått har vi haft ett fint samarbete med produktionen och hela tiden skapat nya möjligheter utefter rådande läge men i och med de nya restriktionerna blev det stopp. Vi hälsar Musikhjälpen varmt och hjärtligt välkomna tillbaka till Norrköping när pandemin lagt sig, säger Maria Olofsson.

Musikhjälpen 2020 byter plats

Vart Musikhjälpen kommer att sändas ifrån istället är fortfarande oklart. Men produktionen kikar efter stora lokaler som innebär så korta resvägar som möjligt för alla inblandade, som gäster och personal.

LÄS MER:

Dags för bunkring igen - det här köper svenskarna hem just nu

Flera Nyhetsmorgon-profiler sjuka i covid-19 – TV4:s mörkande

Så blir Nobelfirandet 2020