Färgad snaps och midsommarkrans

De färgglada, hemkryddade snapsarna sätter en personlig touch på bordet och de somriga nyanserna piggar upp både stämningen och dukningen. Recepten är framtagna av prisbelönte bartendern Björn Kjellberg tillsammans med spritsorterna Renat och Absolut Vodka. 

– Många har testat och tycker det är roligt att krydda sin egen snaps. Att färga snapsen är däremot inte lika vanligt men ett bra sätt att få till nya smaker och få ett än mer färgglatt bord på sommarhögtiderna. Det är dessutom väldigt enkelt att skapa många olika färger och smaker som man kan testa tillsammans med sina nära och kära, säger Björn Kjellberg.

För dem som föredrar en något sötare och mjukare variant, kan man söta snapsen med två skedar socker och röra om tills sockret lösts upp, tipsar Björn.

Samtliga recept förvaras kallt.

Rosa, grön och gul snaps

Överraska gästerna med både färg och smak! Eller varför inte göra en flaska att ta med om du är bortbjuden?

Recept: Så gör du rosa snaps

Du behöver:

  • 700 ml (en flaska) vodka
  • 10 hallon
  • 1 stjärnanis
  • 5 rosenblad

Blanda samtliga ingredienser i en behållare med lock. Låt stå över natten och sila genom en finmaskig sil. Häll tillbaka den färdiga snapsen i flaskan. För syns skull kan du gärna dekorera flaskan med några av ingredienserna nedstoppade eller i ett vackert snöre runt flaskhalsen.

Recept: Så gör du grön snaps

Du behöver:

  • 700 ml (en flaska) vodka
  • ½ Granny smith äpple, skuret i skivor
  • 1 knippe mynta
  • 1 skiva ananas, skuret i skivor

Blanda samtliga ingredienser i en behållare med lock. Låt stå över natten och sila genom en finmaskig sil. Häll tillbaka den färdiga snapsen i flaskan. För syns skull kan du gärna dekorera flaskan med några av ingredienserna nedstoppade eller i ett vackert snöre runt flaskhalsen.

Recept: Så gör du orange snaps

Du behöver:

  • 700 ml (en flaska) vodka
  • 3 cm ingefära, skuret i bitar
  • Apelsinskal från en halv apelsin
  • 1 riven morot

Blanda samtliga ingredienser i en behållare med lock. Låt stå över natten och sila genom en finmaskig sil. Häll tillbaka den färdiga snapsen i flaskan. För syns skull kan du gärna dekorera flaskan med några av ingredienserna nedstoppade eller i ett vackert snöre runt flaskhalsen.

LÄS MER:

5 goda snaps att göra själv till kräftskivan

Goda plockrätter till midsommarbuffén – 8 enkla recept

Matbloggarnas bästa desserter till midsommar