Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Så har Carl Philips och Sofias renoverat sitt anrika hus

09 dec, 2019 
AvFemina
sofia carl philip hus
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia lever livets glada dagar på Villa Solbacken. De har verkligen gjort det anrika huset till sitt och mycket är förändrat sedan farbror Bertil och faster Lilian bodde där.
Annons

I juni 2017 flyttade Carl Philip och Sofia in på Villa Solbacken. Flytten till den anrika villan, som prinsen ärvde efter farbror Bertil och faster Lilian, var efterlängtad eftersom den omfattande renoveringen drog ut på tiden.

Många hade trott att flyttlasset skulle gå direkt efter bröllopet, år 2015, men Carl Philip och Sofia ville göra om huset, så att det skulle bli en modern familjebostad. Och för att detta skulle lyckas krävdes ett stort rivningsarbete.

Prinsparet har rivit väggar och öppnat upp

Prinsen, med sitt design-öga, var byggherre och finansierade modernisering med egna medel. Och prinsessan Sofia var också väldigt delaktig i renoveringsprocessen.

prinsparet
En grönskande trädgård och staket mot insynen.

Utifrån sett ger funkisvillan ett ganska lågmält intryck men när man kommer in genom portarna har Carl Philip och Sofia verkligen skapat sitt drömhem.

djurgården prinsessan sofia

Planlösningen liknar inte alls den som Bertil och Lilian hade. Prinsparet har rivit väggar för att skapa en mer öppen känsla och dessutom är den tätbevuxna murgrönan på fasaden bortblästrad.

Annons

I stället lyser huset som en vit pärla uppe på kullen, ovanför Djurgårdsbrunnskanalen. Fönstren har också bytts ut och inredningen går numera i vitt och nertonade färger.

Ett paradis för Alexander och Gabriel

Prins Alexander och minstingen prins Gabriel har var sin barnkammare och nu när det (förhoppningsvis) kommer lite mer snö kan bröderna åka pulka nerför slänten. Och i trädgården är en gunga uppsatt, så under de varma månaderna kan de svinga upp och ner, upp och ner.

instagram prinsparet
Pulkaåkning är en populär aktivitet för småprinsarna hemma vid Villa Solbacken.

Ja, Villa Solbacken har verkligen gått igenom en förvandling. Men en sak är säker. Carl Philip och Sofia har kommit att älska huset precis lika mycket som Lilian och Bertil gjorde.

Foto: TT, Instagram

Läs mer:

Annons