Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Så lever 80-talsikonen Molly Ringwald i dag

22 feb, 2021 
AvAino Oxblod
FotografMary Evans Picture/TT.
Hon var 80-talsfilmernas okrönta drottning, och blev med roller i Breakfast club och Pretty in pink synonym med hela årtiondet.
I dag har Molly Ringwald inte samma status som ung, men har fortsatt göra uppskattade roller – och en hel generation ser henne nu som Luke Perrys exfru i Riverdale.
Så här blev Molly Ringwalds liv efter succéerna!
Annons
Barnskådisar i Hollywood nu och dåBrand logo
Barnskådisar i Hollywood nu och då

För de som växte upp under 80-talet är Molly Ringwald, 53, en riktig ikon.

Den rödhåriga tonårsskådespelaren gjorde succé i film efter film under det neonfärgade årtiondet, och med minnesvärda roller – där den som Claire Standish i Breakfast club sticker ut mest – har hon minst sagt blivit en 80-talsikon. Tillsammans med skådespelare som Demi Moore, Rob Lowe, Andrew McCarthy och Judd Nelson räknas hon till The Brat pack, vilket är smeknamnet på en grupp av skådespelare som alla var tonåringar på 1980-talet, och spelade i många filmer om att växa upp under samma period.

Så fortsatte Molly Ringwalds karriär efter succéerna

Men även om de flesta minns henne bäst från filmer som just Breakfast club, Födelsedagen och Pretty in pink – flera regisserade av regissören John Hughes – så har Molly Ringwalds karriär och liv fortsatt även efter det.

2008 till 2013 spelade hon i serien The secret life of the american teenager där Big little lies-stjärnan Shailene Woodley spelade huvudrollen.

Annons

För många ungdomar i dag är Molly mest känd som Archie Andrews mamma Mary Andrews i Netflix-succén Riverdale, där hon spelade exhustru till Luke Perry, som tragisk gick bort i mars 2019.

När det kommer till privatlivet har Molly Ringwald hunnit vara gift två gånger. Mellan 1999 och 2002 var hon gift med den franska författaren Valery Lameignere. Efter deras skilsmässa tog det inte lång tid innan hon hittade kärleken på nytt i den grekisk-amerikanske författaren Panio Gianopoulos. Paret gifte sig 2007 och är fortfarande gifta, 14 år senare. De har en dotter som är född 2003, alltså bara ett år efter skilsmässan från Lameignere, och ett tvillingpar som är födda 2009.

Så här ser Molly Ringwald ut i dag.
Annons