För de som växte upp under 80-talet är Molly Ringwald, 53, en riktig ikon.

Den rödhåriga tonårsskådespelaren gjorde succé i film efter film under det neonfärgade årtiondet, och med minnesvärda roller – där den som Claire Standish i Breakfast club sticker ut mest – har hon minst sagt blivit en 80-talsikon. Tillsammans med skådespelare som Demi Moore, Rob Lowe, Andrew McCarthy och Judd Nelson räknas hon till The Brat pack, vilket är smeknamnet på en grupp av skådespelare som alla var tonåringar på 1980-talet, och spelade i många filmer om att växa upp under samma period.

15 artister vi aldrig hade trott skulle vara med i Melodifestivalen

Så fortsatte Molly Ringwalds karriär efter succéerna

Men även om de flesta minns henne bäst från filmer som just Breakfast club, Födelsedagen och Pretty in pink – flera regisserade av regissören John Hughes – så har Molly Ringwalds karriär och liv fortsatt även efter det.

2008 till 2013 spelade hon i serien The secret life of the american teenager där Big little lies-stjärnan Shailene Woodley spelade huvudrollen.

För många ungdomar i dag är Molly mest känd som Archie Andrews mamma Mary Andrews i Netflix-succén Riverdale, där hon spelade exhustru till Luke Perry, som tragisk gick bort i mars 2019.

När det kommer till privatlivet har Molly Ringwald hunnit vara gift två gånger. Mellan 1999 och 2002 var hon gift med den franska författaren Valery Lameignere. Efter deras skilsmässa tog det inte lång tid innan hon hittade kärleken på nytt i den grekisk-amerikanske författaren Panio Gianopoulos. Paret gifte sig 2007 och är fortfarande gifta, 14 år senare. De har en dotter som är född 2003, alltså bara ett år efter skilsmässan från Lameignere, och ett tvillingpar som är födda 2009.

Så här ser Molly Ringwald ut i dag.

Så gick det sen för Big Brother-stjärnorna – stölder, cancer och skulder

Utvald läsning

Femina