Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Sara Lumholdt försvann från rampljuset – så lever hon idag

28 sep, 2022 
AvFelicia Hovryd
Fotograftt
Sara Lumholdt från A-Teens.
Popgruppen A-Teens gjorde succé på 2000-talet och sålde miljontals album. Efter det lade Sara Lumholdt artisteriet på hyllan.
Så lever hon idag,16 år efter splittringen.
Annons
Minns du medlemmarna i A-Teens? Så lever de i dagBrand logo
Minns du medlemmarna i A-Teens? Så lever de i dag

Tillsammans med Marie Serneholt, Dhani Lennevald och Amit Paul ingick Sara Lumholdt i A-Teens, popgruppen som bildades 1998 för att göra moderna covers på ABBA:s hitlåtar. Popgruppen fick även göra ledmotivet till Disneyfilmerna Lilo & Stitch och En prinsessas dagbok.

Gruppen splittrades efter att Marie Sernholt 2006 släppt sitt debutalbum som soloartist, 2008 kom även Amit Pauls debutalbum ut.

Brände massa pengar

A-Teens sålde miljontals skivor världen över mellan 1998 och 2006 vilket resulterade i att gruppmedlemmarna, som fortfarande var tonåringar, tjänade massor av pengar. När Sara Lumholdt nu gästar podcasten Hitfabriken berättar hon om hur pengarna de tjänat spenderades.

– Vid den här tidpunkten när vi tjänade så mycket pengar gjorde vi också av med mest pengar. Vi shoppade. Jag har aldrig köpt så mycket skor i hela mitt liv, väskor. Och mobilräkningar! Man får inte glömma att vid den här tidpunkten hade man inte roaming, man hade specialkontrakt. De här mobilräkningarna som man spottade ut, berättar Sara i podden.

Annons

– Jag har haft runt 30 000 i mobilräkning. Det är saftigt. Det var väl kanske där jag spenderade mest pengar, mobilen.

Amit Paul, Sara Lumholdt, Marie Serneholt och Dhani Lennevald.
Amit Paul, Sara Lumholdt, Marie Serneholt och Dhani Lennevald.

Så lever Sara Lumholdt idag

Sedan ett par år tillbaka bor Sara i södra London tillsammans med sin man Chris Noble, sonen Oscar och hundarna Lily och Freja. Idag har Sara lagt artistkarriären på hyllan och fokuserar istället på sitt företag.

– Förutom att jag är mamma så har jag två hundar som tar väldigt mycket energi och tid. Men jag jobbar med våran firma, jag, min man och en annan kille. Jag har investerat pengar i bolaget och vi jobbar med ”marine rigging”, heter det. Allt om båtar, säger Sara i Hitfabriken.

Det har gått drygt 16 år sedan A-Teens lades ner och i podden berättar Sara att den hon har mest kontakt med från gruppen är Amit Paul.

– Amit pratar jag väldigt mycket med, vi chattar ofta. Han har två barn och bor på Island, berättar hon och fortsätter:

– Jag gifte mig för några år sedan och bjöd in allihopa. Dhani var i väg på jobb, Amit var där och Marie skulle precis föda sina två tvillingar så hon kunde inte komma.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons