Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Så mycket kostar kändisarnas förlovningsringar

26 mar, 2020 
AvStina Dahlgren
Jennifer aniston är glad
Det är ingen nyhet att kändisarna i Hollywood slår på stort, och dyrt, när det kommer till det mesta. Förlovningsringar är inget undantag. Här är några av de mest påkostade.
Annons

Förr i tiden sa man att en förlovningsring skulle kosta lika mycket som tre månadslöner. Idag säger experterna att man hellre ska gå efter din partners och dina önskemål samt din egen ekonomiska situation.

Hur mycket betalar folk för förlovningsringar?

En förlovningsring kan idag gå på allt från någon tusenlapp till flera miljoner, mycket beroende på carat (diamanter) och karat (guld). För oss dödliga räcker det oftast att hålla oss till den lägre skalan, men kändisarna i Hollywood slår allt som oftast på stort när det kommer till att fria.

Vi har samlat några kändisar med de absolut dyraste förlovningsringarna. Och det är inte Beyoncé som toppar listan…

Hollywoods dyraste förlovningsringar

12. Portia de Rossi

Ellen DeGeneres och Porta de Rossi visar upp förlovningsringen
Ellen DeGeneres och Portia de Rossi.

När programledaren Ellen DeGeneres friade till flickvännen Portia de Rossi hade hon specialdesignat en ring tillsammans med smyckesdesignern Neil Lane. Den ögonformade diamantstenen på tre carat är omgiven av en mängd rosa, små diamanter. Den ska ha gått på drygt en miljon kronor.

Annons

11. Kate Middleton

Kate Middleton
Kate Middleton.

Ringen bars först av prinsessan Diana, numera sitter den på Kate Middleton. Det är en blå safir-och diamantring på hela 18 carat och värdet uppskattas till 1,4 miljoner kronor.

10. Scarlett Johansson

Scarlett Johansson och Colin Jost på röda mattan
Scarlett Johansson och Colin Jost.

Scarlett Johansson och hennes Colin Jost förlovade sig förra året. Han pungade ut fyra miljoner för en äggformad, ljusbrun diamant som sitter på en svart ring runt hennes finger.

Annons

9. David Otunga

Jennifer Hudson och David Otunga
Jennifer Hudson och David Otunga.

När sångerskan Jennifer Hudsons dåvarande kärlek David Otunga gick ned på knä och friade till henne sa hon ja. Några månader senare bestämde hon sig för att ge honom samma sak tillbaka och köpte en diamantring på fem karat till ett pris av fem miljoner kronor. Lyckligtvis sa han också ja!

Då det forna paret alltid var väldigt privata av sig finns det tyvärr ingen bild på Davids ring, men den ska ha varit designat av Jennifer Hudson för att passa hans maskulina karaktär.

Annons

8. Jennifer Aniston

Jennifer Aniston är glad
Jennifer Aniston.

Är det någon som förtjänar dyra diamanter så är det ändå Jennifer Aniston. När hennes dåvarande kärlek Justin Theroux friade gjorde han det med en åtta carats diamantsten värd fem miljoner kronor.

7. Angelina Jolie

Angelina Jolie och en diamantring
Angelina Jolie.

Den diamantsten på 16 carat som Brad Pitt gav till Angelina Jolie när han friade ska ha varit värd tolv miljoner kronor. Brad ska enligt uppgifter själv ha varit med och designat den. Ett helt år tog det att få ringen klar då han ville att den skulle vara helt perfekt. 

Annons

6. Blake Lively

Blake Lively och Ryan Reynolds förlovade
Blake Lively och Ryan Reynolds.

Blake Lively och Ryan Reynolds gifte sig 2012 och har idag tre barn ihop. När Ryan friade ville han hitta en perfekt ring till sin perfekta framtida fru. Blake fick en ring i roséguld med en rosa, oval diamant på. Ryan var själv med och designade ringen som kostade 20 miljoner kronor. 

5. Kim Kardashian

Kim Kardashian visar upp sin ring
Kim Kardashian.

När rapparen Kanye West friade till realitystjärnan Kim Kardashian slog han på stort. Han hyrde en hel sportarena och till fyrverkerier och orkesterspel gick han ned på knä och friade med en diamantring på 15 carat. Hon sa ja, till både Kanye och ringen som uppskattas ha ett värde på 20-40 miljoner kronor.

Annons

4. Jennifer Lopez

Jennifer Lopez och Alex Rodriguez med diamantring
Jennifer Lopez och Alex Rodriguez.

När sångerskan Jennifer Lopez och skådespelaren Marc Anthony skilde sig valde hon att behålla ringen. Vi förstår varför. Det var en blå diamantring på över åtta carat designad av Neil Lane. Värdet uppskattas till 40 miljoner kronor. 

Numera är hon förlovad med Alex Rodriguez, och man kan väl konstatera att love don’t cost a thing. Han kom nämligen undan med den ”nätta” summan av tio miljoner kronor för ringen han gav Jennifer Lopez.

Annons

3. Paris Hilton

Paris Hilton pratar i telefon
Paris Hilton.

När societetskillen Paris Latsis friade till hotellarvtagerskan Paris Hilton fick hon en diamant så stor att hon enligt rykten inte kunde bära den utan att göra illa sig. Den var gjord i 24 karats vitt guld, och när paret bröt förlovningen sålde Paris Hilton ringen för 47 miljoner kronor. Pengarna gick till offren för orkanen Katrina.

2. Beyoncé

Beyoncé visar upp sin hand med en diamantring
Beyoncé Knowles.

Det är ingen överraskning att Beyoncé äger en av de dyraste förlovningsringarna i världen. Jay Z valde en oktagonformad diamantring på hela 18 carat som ska ha kostat 50 miljoner kronor.

Annons

1. Mariah Carey

Mariah Carey och James Packer
Mariah Carey och James Packer

Men det finns en person som slår Beyoncé när det kommer till dyra förlovningsringar. Mariah Careys förlovningsring som hon fick av sin miljardär James Packer kostade nämligen 100 miljoner kronor. Snopet nog tog kärlekssagan slut några månader efter att han friade. Vad som hände med ringen är osagt, men enligt rykten ska Mariah Carey ha sålt den vidare. Varken hon eller James Packer har kommenterat de ryktena.

Victoria Beckham

Victoria Beckham visar sina förlovningsringar
Victoria Beckham.

Victoria Beckham får faktiskt en helt egen kategori, för hon har inte mindre än 14 förlovningsringar. Det är en härlig blandning av smaragder, rubiner, diamanter och safirer som hon har fått av sin make David Beckham genom åren. Här ovan ser ni ett urval.

Foto: TT

LÄS MER:

Annons