För ett par dagar sedan gick Meghan Markle och prins Harry ut med att de backar från sina kungliga uppdrag. Hertigparet berättade om beslutet i ett inlägg på Instagram, där de bland annat förklarade att de vill leva mer självständigt i Kanada framöver.

”Efter många månaders reflektioner och diskussioner har vi valt att gradvis övergå till att börja skapa oss nya roller inom institutionen. Vi har valt att backa som högre tjänstemän i den kungliga familjen. Vi vill jobba för att bli mer finansiellt självständiga, men vi kommer ändå alltid stödja drottningen till fullo”, skrev de på Instagram.

De skrev vidare att det kommer att innebära att de kommer att dela tiden mellan Storbritannien och Kanada för att kunna ge sonen Archie den bästa uppväxten.

”Den här geografiska balansen kommer att göra det möjligt för oss att uppfostra vår son att uppskatta den kungliga traditionen som han blivit född in i, samtidigt som den ger vår familj utrymmet att fokusera på nästa kapitel, inklusive lanseringen av vår nya välgörenhetsorganisation”.

Har en förmögenhet båda två

Trots planerna på att bli finansiellt självständiga kommer de troligtvis inte heller att behöva vända på slantarna. Innan Meghan träffade Harry var hon nämligen en flitigt anlitad skådespelerska. Hon medverkade bland annat i filmerna Anti-Social och Horrible Bosses, och mest känd är hon för sin roll i succéserien Suits, där hon spelade karaktären Rachel Zane.

Enligt brittiska Mirror medverkade Meghan i 100 avsnitt av serien, och för varje avsnitt uppges hon ha fått en halv miljon kronor. Det innebär att hon har cirka 58 miljoner kronor på banken enligt samma källa. Harry har även han en förmögenhet, enligt Harper’s Bazaar är han god för minst 237 miljoner kronor men troligtvis ännu mer, runt 380 miljoner kronor. Prinsen, som är lika rik som sin bror William, har bland annat ärvt pengar från sin mamma, prinsessan Diana, och även av drottningsmodern, det vill säga drottning Elizabeths mamma.

Foto: TT

Läs mer: 

Meghan Markles nya projekt – samarbetar med Disney

Meghan Markle bär årets trendigaste kjol – här köper du din egen

Prins Harry och Meghan drar sig tillbaka från kungahuset