Hon blev känd världen över med hjälp av sin realityserie Keeping up with the Kardashians – men i dag är det länge sedan Kim Kardashian West, 40, behövde serien för att klara sig varken ekonomiskt eller för publicitet.

I en intervju med David Letterman i hans Netflix-serie My next guest needs no introduction berättar hon att realityserien inte är hennes främsta inkomst – det är det sociala medier som är.

– Vi hade inte varit de vi är i dag utan Keeping up with the Kardashians och det är därför vi fortsätter dela med oss av våra liv. Men om man ska vara realistisk kan vi publicera något på sociala medier och tjäna mer än vad vi gör en hel säsong, säger hon till Letterman.

Så mycket tjänar Kardashian på sociala medier

Enligt TMZ skrev familjen på för fem nya säsonger 2017, med ett kontrakt värd 150 miljoner dollar – närmare 1,5 miljarder kronor. Andra uppgiftslämnare menar att Kim Kardashian West tjänar upp till fem miljoner kronor per Instagraminlägg.

När David Letterman frågade vem av Kim Kardashian West och maken Kanye West verkar det vara jämnt skägg – men att rapparen är marginellt rikare.

– Antagligen han. Men vi är väldigt lika i inkomst. Vi är båda väldigt lyckligt lottade och har det extremt bra, och jag är väldigt tacksam, säger Kim Kardashian West.

Läs mer:

Han kommer spela prins Charles i sista The Crown

Oväntade arvet – så många miljoner fick Mark Levengood

Mest läst