Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Så ser familjerna Wahlgren och Ingrossos släktträd ut

21 nov, 2019 
AvNina Nyström
Vem är egentligen kusin eller farbror till vem? Vi har gjort en snabbgenomgång av släktförhållandena i Sveriges kanske mest kända teater- och musikfamilj. Och så listar vi saker du glömt eller inte visste om familjehemligheterna, skandalerna och de okända släktingarna.
Annons
STOR INTERVJU MED BENJAMIN INGROSSO OM HJÄRTESORG, NY MUSIK OCH GUDDOTTERNBrand logo
STOR INTERVJU MED BENJAMIN INGROSSO OM HJÄRTESORG, NY MUSIK OCH GUDDOTTERN

Familjen Wahlgren och Ingrosso och deras förehavanden har berört hela Sveriges befolkning på olika sätt i över femtio år faktiskt! Julen 2019 syns Pernilla Wahlgren och Christina Schollin i julkalendern Panik i tomteverkstan, som lockar storpublik bland landets barn och föräldrar. Samtidigt är Benjamin och Bianca Ingrosso några av de absolut hetaste namnen för hela generationen där emellan. Och det är bara några av namnen i den stora, kända klanen.

Men hur är Pernilla, Bianca, Benjamin och Christina egentligen släkt med Sebastian Ingrosso, Charlotte Perrelli och Niclas Wahlgren?

Häng med på en snabb utredning om vem som är vem och vad de är mest kända för!

För enkelhetens skull utgår vi ifrån Bianca och Benjamin, som föddes rakt in i rampljuset.

Bianca Ingrosso

25-åringen stod på stora scener redan i tidiga tonåren, men blev ett eget folkligt namn 2016 efter premiären av Wahlgrens värld och andraplatsen i Let’s Dance. De senaste åren har hon varit mest känd som jurymedlem i Talang och som influencer på Instagram och Youtube och med podden Alice & Bianca samt för egna beautymärket Caia.

Annons
Benjamin och Bianca Ingrosso

Benjamin Ingrosso

22-årige Benjamin stod på scen redan som nioåring i bland annat Lilla Melodifestivalen, som han vann med låten Hej Sofia. 2007 låg han på topplistan med sången Jag är en astronaut (morbror Linus låt från 1985). 2009 spelade han i Rasmus på luffen mot Markoolio. Sedan 2015 har han dock mest satsat på musiken och har deltagit i Melodifestivalen två gånger, 2018 gick han i sin mammas fotspår och vann, med låten Dance you off.

Mamma: Pernilla Wahlgren

Pernilla Wahlgren

Även mamma Pernilla Wahlgren föddes av kända föräldrar in i rampljuset och var en av åttiotalets hetaste artister, och är sedan dess en folkkär artist, skådespelerska och programledare – meritlistan är så milslång att det knappt går att välja höjdpunkter.

Annons

Pappa: Emilio Ingrosso

Emilio och Åsa Ingrosso
Emilio och Åsa Ingrosso

Före detta dansare och koreograf. Emilio Ingrosso är numera krögare och bor på Mallorca med nya frun Åsa Ingrosso som hjälpt Bianca att inreda nya lägenheten.

Pernilla och Emilio träffades då Emilio och hans bror Vito dansade bakom Pernilla i Picadilly Circus under Melodifestivalen 1985. Efter några turbulenta år med ett flertal separationer och återföreningar gick skilsmässan till slut igenom 2002, en skilsmässa som följdes av mycket drama och rubriker, samt flera olika polisanmälningar. Nu har de dock en god relation, enligt egna uppgifter.

Annons

Bror: Oliver Wahlgren Ingrosso

Oliver, 30 är Biancas och Benjamins helbror. Även han har arbetat framgångsrikt med musik och har jobbat med många kända namn som DJ och producent, men har hållit sig lite mer utanför rampljuset än sina syskon.

Syskonen Wahlgren Ingrosso
Theo, Benjamin, Bianca och Oliver på Let´s Dance.

Halvbror: Theo Wahlgren

Theo, 12, är son till Pernilla och hennes exman Joachim Lennholm.

Mormor: Christina Schollin

Folkkär skådespelerska sedan 60-talet som medverkat i kända produktioner som filmerna Änglar, finns dom?, Fanny och Alexander och tv-serier som Varuhuset och Tre Kronor.

Annons
Hans Wahlgren Christina Schollin
Hans Wahlgren och Christina Schollin.

Morfar: Hans Wahlgren

Skådespelare och sångare som synts i flertalet teateruppsättningar och tv-serier.

Morbror: Niclas Wahlgren

Niclas Wahlgren

Skådespelare och musiker, mest känd för kultiga 80-talsfilmen G och barnprogrammen Nicke och Mojje samt Nicke och Nilla. De senaste åren har han varit mest bekant som radioprogramledare. Har varit gift med Laila Bagge, som han har en son ihop med.

Annons

Morbror: Linus Wahlgren

Linus Wahlgren

Skådespelare och musikalartist. Mest känd är han nog för sina roller i tv-serien Rederiet och filmen Hundtricket. Tidigare gift med makeupartisten och stylisten Jessica Wahlgren. De har två barn tillsammans.

Morbror: Peter Wahlgren

Den enda av syskonen som valt ett liv utanför rampljuset. Han bor i Dalarna med sin fru och har arbetat som valutahandlare och deltidsbrandman.

Farmor och farfar: Carmine och Carmina ”Melina” Ingrosso

Carmine Carmina Ingrosso

Familjen härstammar från början från södra Italien. Bianca avslöjade tidigare i höstas i Luuk & Hallberg att hennes farmor och farfar faktiskt är kusiner!

Annons

Farbror: Nicola Perrelli

Nivola Perrelli

Nicola bytte namn från Ingrosso till Perrelli när han gifte sig med sångerskan Charlotte Nilsson (numera Perrelli) 2003, ett bröllop som innebar en del släktturbulens, därav namnbytet. Paret träffades dock redan 1996 och har två barn tillsammans, Angelo och Alessi, födda 2004 och 2005.

Farbror: Vito Ingrosso

Vito Ingrosso
Vito Ingrosso med exfrun Lisa Lindkvist.

Före detta dansare och far till Swedish House Maffia-medlemmen Sebastian Ingrosso.

Annons

Farbror: Luciano Ingrosso

Har hållit sig utanför rampljuset.

Kusin: Sebastian Ingrosso

Sebastian Ingrosso

Sebastian Ingrosso, 36 utgjorde tillsammans med Axwell och Steve Angello Swedish House Mafia. Har två barn tillsammans med artisten Kinnda.

Övriga släktingar, som ingifta och yngre barn har hållits utanför denna sammanställning.

Källa: Wikipedia, Aftonbladet

Bilder: TT

Läs mer:

Annons