Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Så ska prinsessan Sofias och prins Carl Philips nya son heta!

04 sep, 2017 
AvMalin Karlberg
Kungen avslöjar namnen och titeln på den nyfödde prinsen i en konselj på Kungliga slottet.
Annons

I torsdags, 31 augusti, föddes prinsessan Sofias och prins Carl Philips andra barn, en liten pojke på 49 centimeter och 3 400 gram.

”Riksmarskalksämbetet har glädjen att meddela att H.K.H. Prinsessan Sofia torsdagen den 31 augusti 2017 klockan 11.24 nedkom med ett friskt och välmående barn på Danderyds sjukhus”, skrev då Svante Lindqvist i en kommuniké.

Samma eftermiddag mötte den nyblivne tvåbarnspappan pressen på Danderyds sjukhus och berättade att hela familjen mådde bra.

– Han är supergullig! sa prins Carl Philip om sin nyfödde son.

Första porträttbilden av den nyfödde prinsen, 5 dagar gammal.

Prinsen är lik sin storebror, prins Alexander, enligt Carl Philip, som medger att det varit känslosamt att bevittna förlossningen.

Annons

– Det är en omvälvande känsla, det är en och tusen känslor som dyker upp. Det är fantastiskt och vi har haft ett jättebra team som tagit hand om oss, sa han i torsdags.

Paret fick åka hem under fredagen och har tillbringat helgen hemma med nytillskottet och hans storebror.

– Det är svårt att hitta ett namn. Vi har ju inte hunnit lära känna personen än. Men jag tycker vi hittat ett bra namn, sa prinsen i helgen, enligt Aftonbladet.se.


I dag var det dags att tillkännage sonens namn vid en konselj på Kungliga slottet. Kungen meddelade då att den nya prinsen fått namnen Gabriel Carl Walther, med tilltalsnamn Gabriel. Prinsen kommer att få titeln hertig av Dalarna.

Efter konseljen följer en tacksägelsegudstjänst, Te Deum, i Slottskyrkan med närmaste familjen, representanter för riksdag, regering och det officiella Sverige samt Kungl. Hovstaternas personal.

Annons

Kungen skämtade tidigare i dag med Aftonbladet om att han fått så många barnbarn på kort tid att de snart kan bilda ett eget fotbollslag. Prinsessan Madeleine meddelade för en dryg vecka sedan att hon och maken Chris O’Neill väntar sitt tredje barn, beräknad att födas i mars 2018.

 

Läs även:

Annons