Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Så träffade Fredrik Skavlan sitt livs kärlek Maria Bonnevie

03 nov, 2022 
AvEbba S. Dahlman
FotografFrode Hansen
Fredrik Skavlan och Maria Bonnevie har varit ett par i över 16 års tid.
Men kärlekssagan började inte på det mest konventionella sättet.
Läs om hur det gick till när de träffades här!
Annons
Greta Thunberg gästar Skavlan i SVTBrand logo
Greta Thunberg gästar Skavlan i SVT

Den hyllade programledaren Fredrik Skavlan och svenska skådespelaren Maria Bonnevie träffades år 2006 och blev blixtförälskade. I dag har de tre barn tillsammans i åldrarna 9, 6 och 4 år.

Fredrik har även tre vuxna barn från äktenskapet med ex-hustrun Sophia Skavlan och har tidigare berättat att det kom som en rejäl överraskning, för både honom och Maria, när de fick veta att de väntade sitt tredje barn.

– Först tänkte jag ”oj, oj, oj”, men jag gick väldigt fort över till det svenskarna kallar för att ”gilla läget”, sade Skavlan till norska tidningen VG då.

I en intervju med tidningen ska Skavlan också ha kommenterat Marias talang som skådespelare och påpekat att han inte vill stå i vägen för hennes karriär.

Annons

– Min karriär ska inte vara en broms för hennes talang. Det är ingen tvekan om vem som är mest begåvad i vårt hem. Det är inte jag, har Fredrik Skavlan sagt i en intervju med VG.

Paret pendlar i dag mellan Oslo och Stockholm. Men hur gick de egentligen till när de träffades?

Fredrik Skavlan har inte bråttom att gifta sig med Maria

Fredrik Skavlan var under flera år programledare för den norsksvenska talkshowen med eponym titel: Skavlan. År 2021 sändes dock det sista avsnittet av den populära fredagsunderhållningen

Det sista avsnittet var ett känslosamt sådant, i vilket Skavlan avslöjade att han friat till Maria.

– Vi var på semester med vänner, på nyårsafton. Jag skrev: ”Kom till strandkanten.” Fyrverkerier och allt, det var perfekt planerat. Det som inte var planerat var att hon skulle säga nej, berättade han i programmet och tillade sedan:

– Det blev ju konstig stämning, sen sa jag: ”Du kan behålla ringen. Den dagen du tar på den kan vi gifta oss”. Men hittills har det inte blivit något bröllop.

Annons

Han poängterade dock att han var tillfreds med deras livssituation och hyllade även kärleken och livspartnern:

– Maria, vi behöver inte gå vidare med det här. Vi har det väldigt bra, och jag är väldigt glad att vi har det så bra.

Så träffade Fredrik Skavlan sitt livs kärlek Maria Bonnevie

Paret träffades år 2006 i samband med en intervju och förälskelsen var ett faktum. Maria hade, vid tidpunkten, precis gått igenom ett uppbrott från ex-fästmannen Mikael Persbrandt. Orsaken till uppbrottet var att Mikael väntade barn med en annan kvinna, Sanna Lundell.

Persbrandt ska ha tagit illa upp vid det faktum att Maria träffat kärleken på nytt och agerat på de känslorna. Första tiden in i Skavlans och Bonnevies relation hade Persbrandt nämligen åkt till ex-flickvännens lägenhet för att göra upp med hennes nya kärlek.

Se också: Mikael Persbrandts och Sanna Lundells kärleksresaBrand logo
Se också: Mikael Persbrandts och Sanna Lundells kärleksresa

"Är du inte man nog? Vågar du inte?", ska han ha ropat in genom brevinkastet. Något som Mikael berättat om i sin självbiografi.

Ja, en minst sagt okonventionell och stormig start på förhållandet. Men det visade ju sig inte ha någon långvarig negativ påverkan på deras relation, eftersom de hållit ihop i hela 16 år.

Persbrandt gästade Skavlans talkshow flera år efter incidenten, i vilken de båda skrattade åt händelsen.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons