Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Sanna Lundells tuffa kamp – Mikael Persbrandts långa frånvaro

24 maj, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Sanna Lundell och Mikael Persbrandt.
Sanna Lundell och Mikael Persbrandt har varit tillsammans i 16 år och tillbringat mycket tid tillsammans.
Men nu tvingas Sanna vara utan Mikael under en lång period – något som tär på henne.
”Jag är lite trött. Lite trött på att morsa”, skriver hon i sin blogg.
Annons
The Storytellers – Lyssna med SannaBrand logo
The Storytellers – Lyssna med Sanna

Journalisten och tv-profilen Sanna Lundell och skådespelaren Mikael Persbrandt har varit tillsammans i 16 år, bor på en gård ihop och har dessutom tre barn tillsammans – de tillbringar helt enkelt livet med varandra.

Men nu har Mikael Persbrandt lämnat familjen för en lång tid framöver. Han har nämligen åkt till Danmark för att spela in Den osannolika mördaren om Skandiamannen Stig Engström, som numera pekas ut som Olof Palmes mördare.

Men att han är iväg på jobb utomlands gör att Sanna Lundell måste dra ett större lass hemma med alla barnen, något hon skriver om i sin blogg.

”16 maj och vi har haft någon slags långhelg. I och för sig känns hela mitt liv som en långhelg. Barnen är av någon underlig anledning lediga hela j-a tiden. I olika omgångar förstås, och lediga och lediga, nån pluggar på distans, nån är lite snorig, nån har plötsligt studiedag eller temavecka eller nåt annat. Hade önskat mig åtminstone en månad av kärnfriska barn och rutinmässiga långa skol- och förskoledagar och därtill efterföljande aktiviteter skötta av pappan”, skriver hon i bloggen.

Annons

Sanna Lundells erkännande efter Persbrandts frånvaro

Att vara ensam och ta hand om alla barnen tar på krafterna erkänner hon – och hon saknar sin partner.

Jo, men jag är lite trött. Lite trött på att morsa. Laga mat och städa och ta hand om gnäll och konflikthantera och se till att det finns toapapper och duschtvål och rena gympakläder och skapa mening och mål och aktiviteter som kan tävla mot skärmarna. Vill väl bara att M ska komma hem från Danmark.”

Mikael Persbrandt i sin tur verkar har rustat sig ordentligt för den långa tiden i grannlandet, och köpt en lyxig husbil med diskmaskin, tvättmaskin, dusch och dubbelsäng.

– Jag måste ju ha någonstans att bo i dessa tider. Det här blir ju mitt hem under en väldigt lång inspelning i Danmark, säger han i tv-serien Biltokig.

Annons