Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Sanningen om bilden på prinsessan Sofia

27 nov, 2020 
AvSebastian Mattsson
FotografTT
Prinsessan Sofia är sjuk i covid-19. Nu har hovet avslöjat sanningen bakom hennes senaste bild.
Annons
Prinsparet har drabbats av Covid-19Brand logo
Prinsparet har drabbats av Covid-19

Prinsessan Sofia och hennes make prins Carl Philip lyckades inte undfly det fruktade viruset covid-19. På torsdagen skickade hovet ut ett pressmeddelande som väckte bedrövelse och oro i landet.

"Onsdagen den 25 november satte sig DD.KK.HH. Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia i karantän efter att de uppvisat sjukdomssymptom och därefter konstaterats smittade av covid-19. Prinsparet uppvisar lättare influensasymptom, men mår efter omständigheterna väl. Omedelbart efter insjuknandet satte sig Prinsparet i karantän i hemmet tillsammans med sina barn", skriver hovet.

Prinsessan Sofia dök upp i sjukhusdress på Instagram.

Prinsessan Sofia har fått coronaviruset

För prinsessan Sofia lär detta kommit som en stor chock. Hon har bedyrat att hon är extra försiktig i dessa sårbara tider.

Annons

Prinsparets senaste inlägg på Instagram är en video där olika medarbetare på Sophiahemmet berättade hur de gör för att minska smittspridningen. Sofia, som ju volontärarbetar på sjukhuset, var också med i klippet.

Så här sa Sofia om hur hon undviker smittan i vardagen.

– Jag gör ganska mycket annorlunda. Jag umgås inte med några andra än den absolut närmaste familjen och sedan jobbar jag här på en volontäravdelning på Sophiahemmet.

I efterhand kanske klippet väcker en del oro. Var Sofia smittad när hon spelade in klippet? Bar hon med sig viruset in på sjukhuset?

”Den var inspelad tidigare”

Margareta Thorgren, informationschef på hovet, bedyrar att så inte är fallet.

– Den filmen var inspelad tidigare men prinsessan Sofia jobbade på Sophiahemmet i början av veckan. Men inför de arbetspassen tas coronatest och det var negativt, då. Det var alltså först under onsdagen som prinsparet fick symptom och tog test direkt, säger Margareta till Svensk Damtidning.

Margareta har fler lugnande besked att ge. Både Carl Philip och Sofia mår förhållandevis bra.

– De har lättare influensasymptom. De testade sig igår och testerna visade positivt resultat. Och hovet valde att gå ut med det eftersom vi kände att det är någonting som allmänheten bör känna till, säger hon.

Annons