Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Sanningen om den obekväma scenen i The Crown

27 nov, 2020 
AvAino Oxblod
FotografEverett Collection / NTB, TT.
Under årtionden slogs prinsessan Diana och Camilla Parker Bowles om prins Charles kärlek, och i The Crown möts de två efter att Diana förlovat sig med Charles.
Men vad tittarna inte vet är vad som utspelade sig bakom kulisserna vid scenen – som gjorde inspelningen så obekväm.
– Vi kämpade om honom, säger Emma Corrin, som spelar prinsessan Diana.
Annons
Fem intressanta fakta om prinsessan DianaBrand logo
Fem intressanta fakta om prinsessan Diana

Klyftan mellan prinsessan Diana och Camilla Parker Bowles, och deras kamp om prins Charles kärlek och uppmärksamhet, har varit beryktad under årtionden, och i den nya säsongen av The Crown möts de två kvinnorna.

Under hela säsongen är Charles kärlek till Camilla och otrohet mot Diana, som han tvingas gifta sig med i ett arrangerat äktenskap, ett centralt tema, och regissören har tagit fasta på en händelse som utspelade sig i faktiska livet – nämligen en lunch mellan Diana och Camilla.

Efter att ha förlovat sig med Charles bjuds den blivande prinsessan på lunch av Camilla Parker Bowles – något som alltså hänt på riktigt.

Oväntade knepet i The Crown

Men för att få till den rätta stämningen på inspelningen valde regissören Benjamin Coren att ta till ett knep som tittarna inte kan se när de kollar på serien. Han valde nämligen att ha med skådespelaren Josh O'Connor, som spelar prins Charles, vid bordet. Även om han inte syns i scenen i serien, så var O'Connor närvarande – något som gjorde det tydligare för Emma Corrin, som spelar prinsessan Diana, och Emerald Fennell, som spelar Camilla Parker Bowles, om det maktspel som utspelar sig vid bordet.

Annons

– Oväntat för dem så tog jag in Josh. Även om han inte är med i scenen, så fick jag honom att sitt vid bordet mellan Emma och Emerald, säger Benjamin Coren.

Han gav skådespelerskorna en tydlig instruktion – bara en av dem fick ha sin hand på Josh hand. Det gjorde stämningen så obekväm att det var lätt för Emma och Emerald att gestalta den tysta kamp om Charles gunst som utspelade sig vid bordet.

– Vi kämpade om honom, säger Emma Corrin i en minidokumentär på Youtube.

Annons