Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Sanningen om Ivanka Trump – forna vännen avslöjar nu

19 nov, 2020 
AvAino Oxblod
FotografMichael Brochstein/SOPA Images/Shutterstock/tt.
Under hela sin uppväxt var journalisten Lysandra Ohrstrom bästa vän med Ivanka Trump, och tillbringade mycket tid med Trump-familjen.
Efter att de två vännerna glidit isär väljer hon nu att berätta sanningen om presidentens dotter, i en lång essä i Vanity Fair.
”Ly, varför i hela världen tycker du att jag ska läsa en bok om fattiga jävla människor. Hur kan du tro att det skulle intressera mig”, har Ivanka Trump sagt till vännen, när hon tipsade om en bok om en arbetarklassfamilj.
Annons
Greta återvinner Donald Trumps hånfulla kommentarBrand logo
Greta återvinner Donald Trumps hånfulla kommentar

Familjen Trump har blivit en av världens mest omtalade familjer, och många är nyfikna vad som försiggår under ytan på den enormt rika och polariserande familjen.

En som vet det är journalisten Lysandra Ohrstrom, som var bästa vän med Ivanka Trump från tolv års ålder, och tillbringat mycket tid tillsammans med henne och hennes familj. I en essä i Vanity Fair målar hon upp en komplicerad bild av presidentdottern, som både var generös och ambitiös, men också småsint och nedlåtande.

Ohrstrom ger ett exempel på när hon tipsade sin bästa vän om prisade boken Empire Falls av Richard Russos, som handlar om en arbetarklassfamilj i Maine.

”Ly, varför i hela världen tycker du att jag ska läsa en bok om fattiga jävla människor. Hur kan du tro att det skulle intressera mig”, fick hon då som svar av Ivanka Trump.

Donald Trumps kommentarer om tonårsflickans kropp

Om bästisarna skulle shoppa var det inga problem att få låna Donald Trumps kreditkort – bara man var beredd på att få sin tonårskropp synad och kommenterad av den framtida presidenten.

Annons

”Jag minns hur vi svängde förbi hennes pappas kontor på Trump Tower så vi kunde låna hans kreditkort för att shoppa. Även fast han inte kom ihåg mitt namn verkade han ha fotografiskt minne över min kropp och dess förändringar.” skriver Lysandra Ohrstrom i Vanity Fair.

På samma sätt kommenterade han vad dotterns bästis åt, och hyllade henne när hon lyckats gå ner i vikt.

Det var viktigt för både Donald Trump och Ivanka själv att hon var mest framgångsrik av alla, och pappa Trump förhörde gärna Lysandra om sin dotters popularitet i skolan.

Ivanka Trump fast vid Donalds sida

Fram till att Ivanka Trump gifte sig med maken Jared 2009 var hon och Lysandra Ohrstrom nära vänner, och journalisten var brudtärna på Ivankas bröllop. Efter det har dock vänskapen falnat.

Efter att Ivanka Trump började arbeta tätt med pappa i Vita huset tror Ohrstrom att miljardärsdottern aldrig kommer kunna återbygga den bild av sig som hon hade innan – trots att det under hennes tidiga vuxenår såg ut som hon skulle ta sig ur familjens grepp.

”Ivanka vann över alla. Hon var artig, raffinerad och rolig att vara med. Det fanns ett ögonblick i slutet av college eller strax efter när det verkade som om hon faktiskt kunde avvika från banan som hennes pappa hade lagt för henne.” skriver Lysandra Ohrstrom i Vanity Fair.

Annons