Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Sara Danius syster om saknaden: "Vi ses i mina drömmar"

07 jan, 2020 
AvFemina
"Vi ses i mina drömmar, systerskap och kärlek tar inte slut. De ändrar bara form.", sa Felicia Hume, syster till Sara Danius i galan Tillsammans mot cancer.
Annons

I årets tv-sända gala Tillsammans mot cancer, som leds av Bengt Magnusson och Soraya Lavasani, är det givetvis fokus på cancer och forskningen om ska hjälpa oss besegra den. Både Bengt Magnusson och Lavasani har själva erfarenhet av sjukdomen, Magnusson har själv varit drabbad och Soraya Lavasanis mamma gick bort i sjukdomen 2010.

Förra året gick också Sara Danius, den tidigare ständige sekreteraren för Svenska Akademien, bort i cancer, en förlust som fick både familjen och svenska folket att sörja. Sara Danius var dotter till Anna Wahlgren och syster till Felicia Hume (tidigare Feldt). Samma syster besökte också galan för att prata om saknaden efter sin syster.

– Hur talar man för sista gången. Hur säger man hej då för sista gången hur skiljs man från någon som är så nära? sa hon och berättar om systrarnas sista möte:

– Sista gången vi sågs torkade jag en tår på din kind och på min egen.

Annons

Felicia Hume berättar om deras uppväxt och starka band. Som att Sara Danius var den som höll Felicias hand första gången hon födde barn.

Den nära relationen höll i sig hela vägen till slutet och de båda pratade öppet om Sara Danius begravning. Den svarta humorn fanns med till slutet, berättar Felicia Hume:

– Sen sa du plötsligt, ja då alla kommer till minnesstunden då skulle jag vilja att det finns en lapp som alla kan få ett exemplar av. Där ska det stå dra åt helvete.

Ett infall de båda skrattat åt, när de samtidigt planerade att servera tårta och champagne när dagen väl kom.

Felicia Hume har kritiserat sin uppväxt

Felicia Hume har tidigare kritiserat sin uppväxt i boken Felicia försvann. Förmågan att förlåta och bli sams är viktigt för välmåendet, något som Hume hyllar sin syster för:

– För mig gjorde du det mest våghalsiga man kan göra. Du hade modet att vara sårbar. Du visade dig för mig, du sa förlåt då vågade jag med.

Avslutningsvis delar hon med sig om övertygelsen att deras starka band inte brutits:

– Vi ses i mina drömmar, systerskap och kärlek tar inte slut. De ändrar bara form.

Foto: TT

Läs mer:

Annons