5 saker om Sarah Jessica Parker som du kanske inte visste
0:55

Efter reklamen: 5 saker om Sarah Jessica Parker som du kanske inte visste

(0:55)

Slå på ljud

Skådespelaren Sarah Jessica Parker, mest känd för rollen som Carrie Bradshaw i den populära tv-serien Sex and the city, är aktuell på flera fronter just nu.

I höstas gjorde hon comeback som en av tre systerhäxor i kultfilmen Hocus pocus, som fick en uppföljare; Hocus pocus 2, 30 år efter originalfilmen från 1993.

Dessutom får serien And just like that..., som är en reboot på Sex and the city, även den en uppföljare. Säsong två har premiär sommaren 2023.

Nu har även skådespelarens tvillingdöttrar tagit ett steg in i rampljuset. De gjorde nämligen mamma sällskap på röda mattan för första gången någonsin.

Hollywoodstjärnornas tvillingsyskon – som du inte hade koll på

Sarah Jessica Parkers och Mathhew Brodericks kärlekssaga

Sedan år 1997 har Sarah Jessica Parker varit gift med kärleken tillika skådiskollegan Matthew Broderick, kanske mest för sin roll i komedifilmen Fira med Ferris.

Enligt tidningen People lärde de inte känna varandra genom jobbet, som annars är vanligt manér när det kommer till hollywoodpar. De lärde faktiskt känna varandra genom Sarahs bröder Pippin och Toby, som presenterade dem två på ett event vid den teaterlokal som syskonduon drev år 1991.

Sarah hade precis avslutat en relation med Robert Downey Jr. samma år, men föll hårt för Matthew efter det där första mötet på teatern där de bytte nummer. I en intervju med New York times några år senare berättade hon om Matthews urgulliga gest efter mötet.

– Han lämnade ett väldigt charmigt, väldigt ödmjukt meddelande på telefonsvararen. Han sade ”Hej, det är Matthew Broderick”. Han sade liksom efternamnet automatiskt, berättade Sarah för tidningen.

Kändisarnas galna hår – trendigaste frisyrerna året du föddes

Sarah Jessica Parker och Matthew Broderick presenterar de nyfödda tvillingarna för sonen år 2009.

Sarah Jessica Parker och Matthew Broderick presenterar de nyfödda tvillingarna för sonen år 2009.

Handout

Sarah Jessica Parkers tvillingdöttrar tar ett steg ut i rampljuset

I dag har Sarah och Matthew kilat stadigt i över 30 år. De har tre barn tillsammans; sonen James Wilkie Broderick och tvillingdöttrarna Marion Loretta Elwell och Tabitha Hodge.

James är i dag 19 år och lämnar, med andra ord, snart tonåren bakom sig. Döttrarna däremot har precis äntrat de spännande tonårsåren. De är nämligen 13 år.

Barnen föddes in i rampljuset, men har levt relativt privata liv. I samband med premiären av Hocus pocus 2, omkring halloween 2022, tog dock tvillingarna sina första steg in i rampljuset när de gjorde mamma, pappa och storebror sällskap på röda mattan.

Sarah Jessica Parker och de 13-åriga tvillingdöttrarna på premiären av Hocus pocus 2 i september 2022.

Sarah Jessica Parker och de 13-åriga tvillingdöttrarna på premiären av Hocus pocus 2 i september 2022.

Gregory Pace/Shutterstock

Sedan dess har de hunnit fotograferas vid ytterligare ett röda mattan-framträdande. Så kanske betyder de att de trivs under strålkastarnas ljus? Kan vi börja spekulera i att döttrarna väljer en karriär i föräldrarnas fotspår? Framtiden får utvisa!

Hela familjen Parker/Broderick på premiären av Some like it hot på Broadway under tredje adventshelgen.

Hela familjen Parker/Broderick på premiären av Some like it hot på Broadway under tredje adventshelgen.

John Nacion/NurPhoto/Shutterstoc
Mest läst