Vem älskar inte bröllopsklänningar! I den nya kommande utställningen på Stockholms slott kan du på nära håll se de kungliga brudklänningarna skapade av några av världens bästa klädskapare och modehus. Från drottning Silvias klassiska Dior-skapelse till kronprinsessans duchesse-dröm av Pär Engsheden.

Andra klänningar som kommer att finnas i utställningen är klänningarna burna av prinsessan Lilian, prinsessan Sofia och prinsessan Madeleine.

Se bilder på alla klänningarna här!

Prinsessan Madeleines klänning.

Drottning Silvias klänning i duchesse skapades av Marc Bohan vid modehuset Dior. Ett långt släp var fäst vid klänningens rygg.

Närbild på drottning Silvias klänning.

Prinsessan Lilians brudklänning är en dimblå shantungklänning skapad av den brittiska designern Elizabeth Wondrak.

Närbild på prinsessan Lilians klänning.

Kronprinsessans brudklänning av pärlvit dubbelsidig sidenduchesse med 4,6 meter långt släp, formgiven och utförd av Pär Engsheden.

Prinsessan Madeleines brudklänning skapades av den Valentino Garavani.Klänningen är gjord i plisserad sidenorganza med applikationer av elfenbensfärgad Chantillyspets. Klänningen avslutas i ett fyra meter långt släp.

Prinsessan Sofias klänning är skapad i tre toner av vitt av den svenska designern Ida Sjöstedt. Klänningen är gjord i en crêpe i helsiden som dubblerats med italiensk sidenorganza.

Närbild på prinsessan Sofias klänning.

Foto: Sanna Argus Tirén/Lisa Raihle Rehbäck/Kungahuset.se

Utställningen visas i Rikssalen på Kungliga slottet i Stockholm och pågår mellan den 18 oktober 2016 och 12 mars 2017.

Få mer av Femina – klicka på ”Gilla” nedan för att följa oss på Facebook

[socializer-facebooklikeshare href=”https://www.facebook.com/femina.se/” layout=”standard” action=”like”  showfaces=”true” share=”false” width=”320″]