Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Se Emma Corrin i prinsessan Dianas bröllopsklänning

04 okt, 2020 
AvEmma Castman
Netflix och The Crown har äntligen publicerat den första bilden på Emma Corrin i prinsessan Dianas ikoniska bröllopsklänning. Se den här!
Annons

Den 15 november har den fjärde säsongen av The Crown premiär på Netflix. Precis som tidigare säsongerna kommer tittarna att få ta del av verklighetsbaserade händelser från den brittiska kungafamiljen – från att prinsessan Diana och prins Charles åker på en resa till Australien, till att Michael Fagan bryter sig in i drottning Elizabeths sovrum i Buckingham Palace.

I serien spelar 24-åriga Emma Corrin rollen som prinsessan Diana, och trots att serien ännu inte haft premiär har skådespelaren fått ta emot flera hyllningar för sin tolkning av rollen.

– Emma är en briljant talang som omedelbart tog oss med storm när hon kom in på sin audition för Diana Spencer. Förutom att hon har samma oskuldsfullhet och skönhet som Diana hade som ung, så har hon också, i överflöd, den komplexitet som krävs för att gestalta en extraordinär kvinna som gick från att vara en anonym tonåring till att en av den mest ikoniska kvinnan i sin generation, sa Peter Morgan, upphovsman och huvudmanusförfattare för The Crown i ett pressmeddelande.

Annons

Klänningen är skapad av Amy Roberts

En av de största händelserna i säsong fyra av The Crown är när prinsessan Diana och prins Charles gifter sig. På Twitter har Netflix nyligen publicerat en första bild från scenen – och där syns Emma Corrin i prinsessan Dianas världskända bröllopsklänning.

”En första glimt av prinsessan Dianas bröllopsklänning. Den Emmybelönade kostymdesignern Amy Roberts ville fånga samma anda och stil som David and Elizabeth Emanuels originaldesign, utan att skapa en kopia åt Emma Corrin.”, skriver de till bilden på Twitter.

I en tidigare intervju med brittiska Vogue har Emma Corrin berättat om reaktionerna som kom när folk på plats på inspelningen såg henne i klänningen:

– Alla tystnade när jag klev ut. Den är så.. Diana. Mer än något annat jag bär i serien.

Foto: Netflix

LÄS MER:

Annons