Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Se Emma Stone som Cruella de Vil i Disneys nya storfilm

18 feb, 2021 
AvSimon Nilsson Larsson
FotografDisney/Youtube
Emma Stone som Cruella de Vil
Cruella de Vil satte skräck i en hel generation barn.
Nu är en av Disneys mest minnesvärda skurkar tillbaka.
Här är den första trailern!
Annons
6 saker om Emma Stone du kanske inte vissteBrand logo
6 saker om Emma Stone du kanske inte visste

Många är vi som vuxit upp med berättelserna om de 101 dalmatinerna. De har gjorts i flera tappningar och den första animerade filmen kom redan 1961, då med titeln Pongo och de 101 dalmatinerna. I mitten av 1990-talet kom en live-action-film ut med Glenn Close i rollen som den ondskefulla Cruella de Vil.

Därefter har det kommit uppföljare och tv-spel och serier om historien baserad på Dobie Smiths roman De hundra och en hundarna: Historien om de många dalmatinerna.

Allt vi vet om Cruella

Och nu kommer nästa film från Disney. Cruella heter den och utspelar sig i 1970-talets London. Handlingen kretsar kring en ung modedesigner vid namn Estella de Vil. Hon blir besatt av hundpälsar och inom kort tar hon sig det nya namnet Cruella de Vil.

I den nyligen släppta trailern ser vi hur hon går från att ha mörkrött, rakt hår till den svartvita frisyr som blivit så ikonisk. Aslaget skiljer sig också en del från den lite ljusare tonen som många kommit att förknippa dagens Disney-filmer med. På sociala medier har många regerat på att den nya Cruella de Vil tycks påminna om DC-skurkarna Jokern och Harley Quinn.

Annons

Det verkar med andra ord som att de prickiga hundarna får befinna sig i utkanten av historien den här gången, men det är inte omöjligt de hamnar i skurkens fokus.

Huvudrollen spelas av Emma Stone (Birdman, La la land, The favorite), och i rollen som modehuschefen Baroness von Hellman ser vi en annan välmeriterad Emma, nämligen Thompson som bland annat vunnit två Oscar. En för bästa kvinnliga skådespelare i Howards end, och en för bästa manus efter förlaga (Förnuft och känsla).

Då har Cruella preimär

Dessutom finns skådisar som Joel Fry (Yesterday, Game of Thrones, 10, 000 BC), Paul Walter Hauser (Blackkklansman, I, Tonya, Songbird) och Emily Beecham (Heil, Ceasar!, Into the badlands, Little Joe).

För regin står Craig Gillespie, mest känd för I, Tonya, Fright night och Lars and the real girl.

Här kan du se den första trailern till Cruella, som har premiär den 28 maj i år.

Läs mer:

Annons