Glad Estelle i rosa mössa

Det är en annorlunda påsk i år. Den pågående pandemi har gjort att vi i stället för att träffa våra nära och kära för att fira, måste tänka på att skydda varandra från smittspridning.

Många sitter alltså på varsitt håll i stället för att samlas. Så även den svenska kungafamiljen.

Men trots omständigheterna ser det ut som att både kungen och drottningen, kronprinsessfamiljen, prinsessfamiljen och prinsfamiljen lyckats införliva en härlig påskkänsla. I en ny video på kungahusets Instagramkonto ser man nämligen hur allihopa, via videosamtal, pratar med varandra och hälsar glad påsk.

”Påskfirandet ser på många håll annorlunda ut i år. Det är många som inte ges möjlighet att träffa nära och kära. Kungafamiljen följer rekommendationerna och firar ingen gemensam påsk. Med tekniska hjälpmedel finns det dock möjlighet att träffas digitalt för att önska glad påsk, vilket Kungafamiljen gjorde tidigare i påskveckan”, står det som text till videoinlägget.

503 Service Unavailable

Estelle visar upp ett egengjort påskkort

I videon ser man bland annat hur kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prinsessan Estelle och prins Oscar sitter på en bänk i solen på Haga Slott i Solna. Estelle visar även upp ett tecknat påskkort som hon har gjort till sin mormor och morfar.

– Jag har gjort ett påskkort till er mormor och morfar, det ska föreställa en lama. Det står glad påsk, varma hälsningar Estelle, berättar hon.

Madeleine med familj är med på länk från sitt hus i Florida, prins Carl-Philip, prinsessan Sofia och prins Alexander och prins Gabriel hälsar glad påsk från Villa Solbacken, och kungaparet befinner sig på slottet i Stenhammar.

Foto: TT 

LÄS MER: 

Kungens ärliga ord inifrån isoleringen med drottningen

Kungens och drottningens nya beslut – vill inte träffa barnbarnen

Carl Philips tuffa ultimatum till kungaparet – för Sofias skull

Mer läsning

Femina