Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Sigrid Bernson stoppas från Let's dance – efter svåra tiden

24 mar, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
I flera år var Sigrid Bernson den mest framgångsrika dansaren i Let's dance.
Men efter att ha drabbats av en svår utmattning kan hon nu inte vara med i danstävlingen längre.
– Helt ärligt så har jag både trappat upp i jobb och sedan också gått tillbaka, sedan gått upp igen med rådgivning av läkarna då, säger Sigrid Bernson i Prestationspodden.
Annons
Sigrid Bernsons och Robin Bengtssons kärlekshistoriaBrand logo
Sigrid Bernsons och Robin Bengtssons kärlekshistoria

I flera år var Sigrid Bernson ostoppbar i Let's dance – hon var dansaren som hjälpte både Benjamin Ingrosso och Anton Hysén till vinster i tävlingen. Efter att ha dansat med Samir Badran 2017 blev de två ihop med varandra, och Sigrid satsade på en artistkarriär. Därför tog hon en paus från programmet för att tävla i Melodifestivalen med låten Patrick Swayze.

Efter att hon och Samir Badran gjort slut i början av 2019 återvände Sigrid Bernson till Let's dance, där hon dansade med Robin Bengtsson. De två blev tillsammans efter tävlingen, och lever nu lyckliga tillsammans som sambos, där Sigrid är bonusmamma till Robins son från en tidigare relation.

Robin Bengtssons stöd till Sigrid Bernson

Efter 2020 har Sigrid Bernson försvunnit från rampljuset och inte varit med i Let's dance eller andra offentliga sammanhang. Det var först i början av detta år som Sigrid berättade om anledningen till att hon tagit ett steg tillbaka. Dansaren och artisten har de senaste åren lidit av svår utmattning, och bränt ut sig.

Annons

I självutlämnande klipp på sociala medier berättade Sigrid om vad det var hon varit med om.

– Jag fick inte luft, kunde inte andas och helt plötsligt så försvann min syn helt och jag kunde inte prata. Min tunga och mitt ansiktet blev helt förlamat. Kommer bara ihåg att min kompis fick sitta och slå mig i ansiktet för att jag inte skulle tuppa av innan ambulansen kom. Jag trodde på riktigt att jag skulle dö. Trodde att nu är det slut, nu dör jag.

Under tiden har hon stöttats av kärleken Robin Bengtsson, som på grund av pandemin kunnat vara hemma och hjälpa henne.

– Jag har bara försökt att inse att det kan ta väldigt lång tid tillbaka och att man inte ska stressa det, bara försöka underlätta vardagen så mycket man kan, sa han till Expressen i samband med Melodifestivalen.

Robin Bengtsson och Sigrid Bernson på Melodifestivalens efterfest.

Jobbar igen – men stoppas från Let's dance

Nu medverkar Sigrid Bernson i Prestationspodden och konstaterar att hon mår tillräckligt bra för att kunna jobba igen.

Annons

– Min vardag idag är väl att jag jobbar. Men jag tar bara på mig jobb där jag känner att det känns bra i magen, säger hon i podcasten och fortsätter:

– Helt ärligt så har jag både trappat upp i jobb och sedan också gått tillbaka, sedan gått upp igen med rådgivning av läkarna då.

Men utmattningen stoppar henne fortfarande från att återvända till det populära dansprogrammet – det är helt enkelt för ansträngande och för mycket jobb.

– Jag kan absolut inte göra Let's dance eller Mello eller något stort projekt, för det är ju jobb som kräver 100 % och mer.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons