Camilla Läckberg, 46, är succéförfattaren som lanserat sina böcker utomlands och dessutom är hon snart aktuell med serien Lyckoviken. Hon är en av Sveriges mest framgångsrika författare – men med hennes senaste inlägg på Instagram blir det tydligt att framgång inte är allt. Hon skriver nämligen att hon tampas med hjärnspöken och inte mår så bra just nu, då hon gått upp i vikt.

”Kämpar just nu med att tycka om mig själv. Vilket absurt nog enbart just nu hänger ihop med femton plus kilon. Min hjärna är densamma. Min kreativitet är densamma. Min mans kärlek är oförändrad. Mina barns kärlek är oförändrad. Mina vänners kärlek är oförändrad”, skriver hon.

Hon fortsätter inlägget med att berätta att det är hon själv som måste lära sig att inte tänka på det ytliga, samtidigt som hon vet att elaka kommentarer på nätet kan ha ett finger med i spelet. För trots att hon ofta får mycket kärlek från sina följare, kommer det då och då elaka kommentarer som klamrar sig fast och verkligen sårar.

”Spökena sitter bara i mitt huvud. Jag döms bara i min egen domstol (och måhända nättrollens.)”

Vill barnens bästa

Då Camilla själv har flera barn skriver hon att hon absolut inte vill att de ska växa upp i ett samhälle där vikt och yta är i fokus.

”Måtte våra döttrar slippa detta tunga arv av magert ideal, kakafoni av bantningskurer i media, och offentlig stenkastning i form av elaka kommentarer om man som kvinna spränger den etablerade trånga kroppsmallen.”

Hon skriver vidare att hon vet att hennes viktuppgång inte är någon stor sak som hon borde lägga energi på, men att hon ändå mår dåligt över det.

”Jag är klok nog att veta att femton kilo plus inte definierar mig - men korkad i tillräcklig omfattning för att vara indoktrinerad av min samtid nog för att låta det tynga ner min självkänsla och min självbild. Låt oss skapa en värld med andra värderingar och förutsättningar - för våra döttrar.”

Maken Simons stöd

Till inlägget har hon fått flera kärleksfulla kommentarer från både okända och kända-följare. Bland kommentarerna syns även maken Simon Sköld, som stöttar sin frun.

”Du är bäst älskling”, skriver han följt av en hjärt-emoji.

Mest läst just nu