Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Siw Malmkvist stoppas från Let's Dance: "Inget lätt beslut"

19 mar, 2020 
AvFemina
lets dance
Tidigare i veckan beslutades det att Siw Malmkvist stoppas i Let's dance, detta efter Folkhälsomyndigheternas nya rekommendationer.
Nu berättar TV4 hur de har valt att hantera ändringen.
Annons

Siw Malmkvist, 83, har under de senaste veckorna lagt många timmar i danslokalerna med proffsdansaren Jonathan Näslund, 34. Detta då duon under våren skulle medverka i TV4:s Let’s dance 2020.

Men under måndagen kom Folkhälsomyndigheternas med beskedet att alla människor över 70 år bör hålla sig hemma, undvika sociala kontakter och offentliga platser. Något som såg ut att kunna bli ett hot för Siws programmedverkan, men schlagerdrottningen hoppades inte på att beslutet skulle påverka just henne.

”Det var inget lätt beslut eftersom jag så gärna vill vara med. Men nu måste vi alla följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och göra allt vi kan för att hejda smittspridningen”, skrev Siw i ett sms till Aftonbladet.

TV4:s nya besked efter avhoppet

Nu delar även Jonathan med sig om sina tankar kring beslutet och berättar om relationen han hunnit bygga upp med artisten.

”Med anledning av Folkhälsomyndighetens rekomendationer så har Siw i samråd med TV4 bestämt sig för att inte delta i årets Let’s Dance. Jag har haft sjukt kul under träningsperioden och jag är så tacksam för att jag fått lära känna dig Siw!”, skriver han i ett Instagram-inlägg.

Amanda Hjärtmyr, pressansvarig för Let’s dance, berättar för Hänt att ingen kommer att ersätta Siw Malmkvist.

FOTO: TT

Annons