Ingrid Bergman

Ingrid Bergman blev känd i Hollywood som den ”snälla flickan”, och att ha en affär med sin gifta regissör Roberto Rossellini och få barn med honom passade inte in i vad publiken ville att svenskan skulle vara. Även om hon och Roberto gifte sig och fick flera barn till, så var det först när paret skilde sig 1957 som Ingrid Bergman fick sina stora framgångar, och vann tre Oscars.

Joan Crawford

1931 blev 27-åriga Joan Crawford gravid med vad hon trodde var Clark Gables barn, medan hon var gift med sin första make Douglas Fairbanks jr. Presschefen för MGM, Howard Strickling, ordnade så att Joan kunde gå igenom en abort, och stjärnan berättade sedan för sin make att hon förlorat barnet i magen för att hon halkat på en båt under filminspelning.

Loretta Young

Loretta Young blev även hon gravid med Clark Gable, även om hennes svärdotter har hävdat att han drogade henne. Som en hängiven katolik vägrade Loretta göra abort, så filmbolagen spred rykten om att hon var sjuk medan hon var gravid. Loretta hittade sedan på en avancerad plan, som slutade med att hon adopterade sin egen dotter.

Lana Turner

Efter att ha blivit gravid 1941 så användes en pressturné förlags på Hawaii som en täckmantel för att hon skulle göra abort. Den då 20-åriga Lana Turner fick genomgå aborten utan bedövningsmedel i sin hotellsäng, medan hennes mamma höll för hennes mun för att dämpa skriken. De 500 dollar som aborten kostade drogs från hennes lön, och en vecka senare var hon tillbaka på filminspelning.

7 kärlekspar från tv-serier – som är tillsammans i verkligheten

Judy Garland

Judy Garland blev hela branschens älskling med Trollkarlen från Oz - men det fanns en tydlig bild av hur man ville att hon skulle vara. Publiken ville att hon skulle vara ett barn, inte en kvinna, och på grund av det övertalade filmbolagen Garland att göra abort två gånger – först när hon blev gravid tillsammans med maken David ROse, och sen som resultatet av en kärleksaffär.

Dorothy Dandridge

Regissören Otto Preminger gjorde Dorothy Dandridge till en stor stjärna i filmen Carmen Jones – sedan gjorde han stjärnan gravid samtidigt som han vägrade lämna sin fru. Filmbolaget krävde att Dorothy skulle göra abort, inte bara för att ett barn skulle förstöra hennes sensuella image, men också för att Dorothy var afroamerikan, och regissören var vit.

Charlie Chaplin

Många förknippar Charlie Chaplin med mustasch och snubbelhumor – inte minderåriga flickor. Men bakom kulisserna var det exakt var Charlie Chaplin ägnade sig åt, och under sitt liv gifte sig skådespelaren fyra gånger med olika tonåringar. Chaplins andra fru har hävdat att han bara gick med på att gifta sig med henne när han gjort henne gravid, och sen försökte övertyga henne att göra en abort. Så småningom skilde de sig, och han gick vidare till två andra unga kvinnor, där den sista han gifte vad 18 år, medan han hade passerat 50.

Källa: Marie Claire.

8 otroliga frierier från filmer och serier som vi aldrig glömmer

Utvald läsning

Femina