angelina jolie som barn och som vuxen
2:06

Efter reklamen: Barnskådisar i Hollywood nu och då

(2:06)

Många av våra stora Hollywoodstjärnor har slitit hårt innan de fick sina stora genombrott. De har varit statister, haft småroller i lågbudgetfilmer och (om de haft tur) fått en biroll i en inte speciellt uppmärksammad film.

Här är de bästa (och sämsta) kärleksparen i film – någonsin

Hollywoodstjärnornas allra första filmroller

Men hårt jobb lönar sig och i dag är de några av världens mest berömde skådisar. Vi har dock tagit reda på hur de faktiskt såg ut när de fick sina första filmroller. Så här såg de ut då:

Zendaya

zendaya och bella thorne i frenemies

Redan 2010 fick Zendaya sitt genombrott i tv-serien Shake it up på Disney Channel. Men det var inte förrän 2012 som hon gjorde sin första filmroll, då i rollen som Halley Brandon i Frenemies då hon spelade mot inge mindre än Bella Thorne.

Dakota Fanning

dakota fanning i tomcats

Dakota Fanning var 6 år gammal när hon spelade in filmen Tomcats. Dock hade hon bara en liten roll som en flicka i en park.

Anne Hathaway

anne hathaway i en prinsessas dagbok

Tro det eller ej men Anne Hathaways allra första filmroll var faktiskt också hennes genombrott, när hon 2001 spelade i En prinsessas dagbok. Innan dess hade hon dock hankat sig fram som skådis genom att spela i en hel del tv-serier som aldrig blev någon hit.

Selena Gomez

selena gomez i Spy Kids 3-D: Game Over

Selena Gomez filmdebut kom år 2003 när hon var 11 år gammal. Hon hade då en mindre roll i Spy Kids 3-D: Game Over.

Lupita Nyong'o

Lupita Nyong'o i east river

Lupita Nyong'o fick sitt stora genombrott i 12 Years a Slave från 2013, men redan 2008 spelade hon i kortfilmen East River.

Jennifer Aniston

jennifer aniston i Camp Cucamonga

Innan hon landade rollen som Rachel Green i tv-serien Vänner hade hon en roll i filmen Camp Cucamonga.

Nicole Kidman

nicole kidman i skin deep

1983 var Nicole Kidman med i sin allra första film. Det var en australisk film med namnet Skin Deep som handlade om modeindustrin.

Lucy Liu

lucy liu i Rhythm of destiny

Hon fick sitt stora genombrott i tv-serien Ally McBeal 1998, men spelade in sin första filmroll redan 1992 i filmen Rhythm of destiny.

Angelina Jolie

angelina jolie i Lookin' to Get Out

Urgulliga Angleina Jolie var bara 6 år när hon spelade in sin första film Lookin' to get out. Hon dök upp som hastigast i rollen som dotter till karaktären som hennes far spelade. Far och dotter i verkligheten blev alltså far och dotter även på vita duken.

Daniel Radcliffe

daniel radcliffe i david copperfield

Redan 1999 fick Daniel Radcliffe sin första roll i en filmserie. Han spelade då en ung David Copperfield i filmen David Copperfield.

Halle Berry

halle berry i jungle fever

1991 landade Halle Berry sin första filmroll som Vivian i Jungle Fever.

Nya bilden på Angelina Jolie och dottern Vivienne Jolie-Pitt visar fina relationen

Källa: Elle.com

Foto: Bilder från filmerna, TT

Mer läsning

Femina