Betty White.

TT
5 snackisar från veckan som gått
1:35

Efter reklamen: 5 snackisar från veckan som gått

(1:35)

Slå på ljud

Drygt två veckor innan sin 100-årsdags somnade Betty White in för sista gången, det berättar hennes agent och vän Jeff Witjas för People. Det var den 17 januari som hon skulle ha fyllt år.

– Även om hon skulle fylla 100 så trodde jag att hon skulle leva för alltid, säger agenten i ett uttalande till sajten.

– Jag saknar henne så fruktansvärt mycket och det kommer även djurvärlden, som hon älskade så mycket, att göra, tillägger han.

Därför nobbar Renée Nyberg och David Hellenius På spåret

Har tidernas längsta tv-karriär

Betty White jobbade mycket med djurrättsfrågor och var involverad med bland annat Los Angeles zoo, Morris Animal Foundation, African Wildlife Foundation och Actors and Others for Animals.

Betty White hedras nu på gatorna i LA.

Betty White hedras nu på gatorna i LA.

TT

Hon var den person som varit med i tv-branschen längst. Det blev hon 2014, och hedrades då med bland annat ett Guiness världsrekord. I hela 80 år jobbade hon med tv, och var bland annat den första kvinnan att producera en sitcom, Life with Elizabeth som gick mellan 1953 och 1955.

Betty White dog under fredagen i sitt hem i Los Angelses.

– Jag tror inte att Betty någonsin var rädd för att dö, för hon ville alltid vara med sin mest älskade man Allen Ludden. Hon trodde att hon skulle vara med honom igen, säger agenten Jeff Witjas.

Lisa Ekdahl om åldrande: “Jag är som jag är”

Betty Whites make Allen Ludden dog 1981 på grund av cancer. De hade då varit gifta i 18 år, och White gifte aldrig om sig.

Bland hennes mest ikoniska roller hittar vi Rose Nylund i Pantertanter. Hon hade också ett eget tv-program The Betty White show, och beärade flera tv-serier med gästroller.

Betty Whites ord om att åldras

I samband med sin 100-årsdag intervjuades Betty White av People.

– Jag har sådan tur att jag är i så god hälsa och att jag mår så bra i min ålder. Det är fantastiskt, sade hon strax innan sin död.

Nyckeln till att leva så länge, säger hon, var att vara en galen optimist.

– Det fick jag från min mamma, och det förändrades aldrig. Jag hittar alltid det positiva.

Jessica Folcker försvann från rampljuset – så lever hon idag