Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Skådespelarna som har spelat mot sina barn

08 okt, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Sådan förälder, sådant barn.
Här är skådespelarna vars barn inte bara gått i deras fotspår och testat på skådespeleriet – de har också spelat mot varandra på film.
Annons
6 kändisbarn som har gått i sina föräldrars fotspårBrand logo
6 kändisbarn som har gått i sina föräldrars fotspår

Angelina Jolie och Vivienne Jolie-Pitt

Angelina Jolies dotter Vivienne fick ta på sig rollen som den unga versionen av prinsessan Aurora i filmen Maleficent, där Angelina Jolie spelar den onda feen. Anledningen? Alla andra barn tyckte Angelina Jolie var för läskig i sin kostym.

– De andra tre-fyraåringarna ville inte gå nära mig. Det var tvunget att vara ett barn som var likt mig och inte blev skrämt av mina horn, ögon och klor. Så det fick bli Viv, har Angelina Jolie berättat.

Angelina Jolie och dottern Vivienne i Maleficent.

Melissa McCarthy och Vivian Falcone

Humorskådespelaren Melissa McCarthy spelar i Netflix-filmen Thunder force – och när det behövdes en skådespelare för att spela hennes yngre jag i filmen föll valet på dottern Vivian Falcone.

Annons
Melissa McCarthy och dottern Vivian i sina roller i filmen.

Meryl Streep och Mamie Gummer

I filmen Evening från 2007 spelar Meryl Streep och hennes dotter Mamie Gummer i samma film. Hon gör då den yngre versionen av sin mammas karaktär. I familjen Streep-Gummer har flera av barnen gått i mammas fotspår och blivit skådespelare.

Mamie Gummer och Meryl Streep.

Glenn Close och Annie Starke

Att plocka in dottern när ens roll ska ha tillbakablickar till ungdomen verkar vara ett vinnande koncept. I The Wife, som Glenn Close Oscarsnominerades för, spelade Closes dotter Annie Starke en yngre version av sin mammas roll.

Annons
Glenn Close och Annie Starke på röda mattan.

Brendan Gleeson och Domhnall Gleeson

Det här är något som förvånar till och med de mest inbitna Harry Potter-fansen – skådespelarna som spelar Mad-Eye Moody och Bill Weasley i Harry Potter och den flammande bägaren är far och son. Det är svårt att se, även om båda deras karaktärer till slut är täckta av ärr.

Johnny Depp och Lily-Rose Depp

En oigenkännelig Johnny Depp spelar mot sin tonårsdotter Lily-Rose Depp i seriekomedin Yoga hosers.

Johnny Depp i filmen, bredvid dottern Lily-Rose Depp fotad på röda mattan.
Annons